Finale Greenfield criterium verzet, Iris Vanderschueren wint 1.20m hoofdproef op zondag in Destelbergen

Finale Greenfield criterium verzet, Iris Vanderschueren wint 1.20m hoofdproef op zondag in Destelbergen

Door het slechte weer afgelopen weekend werden de HROV proeven op zaterdag bij Halkin Stables geannuleerd. Daardoor kon ook de finale van het Greenfield criterium over een hoogte van 1.25m niet plaatsvinden. Gelukkig kon er snel geschakeld worden, en stelde Barelhof zijn terreinen op zondag ter beschikking, waardoor de tweede dag van het wedstrijdweekend alsnog kon doorgaan. De hoogste proef van dit weekend werd zo de afsluitende 1.20m proef, die op naam werd geschreven van Iris Vanderschueren en de 7-jarige Zangersheide ruin Diariboe de Bijoux stw (Diarado).

Slechts drie deelnemers aan de 1.20m proef wisten een foutloze basisomloop af te leggen, en zo te mogen starten aan de barrage. Van deze drie barrage kandidaten bleven enkel Iris Vanderschueren en Paulien Dobbelaere dubbel nul. Vanderscheuren zette samen met Diariboe de Bijoux stw een razendsnelle tijd van 33.60 seconden neer, goed voor een eerste plaats. Het silver ging vaan Dobbelaere en Kitona Di Magico (Verdi), die ruim 4 seconden na de nummer één finishten. Quinten Bradt tikte in het zadel van Denver De Liebri (Diamant de Semilly) één balk uit de lepels tijdens de barrage en plaatste zich zo als derde.

In de voorafgaande 1.10m klasse wist Marthe-Louize Dieu met Stb Caramel Z (Control Stb Z) in de barrage als enige onder de 27 seconden te blijven. Evy Claeys volgde op de rug van Nasty-Flamme (Houston) als tweede, voor Evelien Cattoir en Nyona Van de Reynaert (Black Jack).

De afgelaste finale van het Greenfield criterium over 1.25m hoogte zal verreden worden tijdens het eerste weekend van oktober tijdens de laatste HROV wedstrijd van het zomerseizoen. 

Amy Tan naar goud in hoogste pony klasse

Het goud in de hoogste pony klasse, verreden over 1m hoogte, ging naar Amy Tan op de rug van de 17-jarige ruin Storm (De mensinghe's Rinaldo). Tan bleef tijdens de tweede fase ruim anderhalve seconde voor Ella Bomere, die met Craigweil Vin Diesel (Craigweil Beu Diddle) het zilver in de wacht sleepte.

Ook in de 90cm veroverde Tan al samen met Storm een podiumplaats. Het duo was hier net een halve seconde trager dan Sem Pieters die in het zadel van Eve du Jardin d'Aury (Aron N) naar het goud sprong. De top drie werd afgesloten door Estelle De Groote op de rug van Tina van het paardeveld.

Alle resultaten