Oost-Vlaamse ponykampioenen gekroond in LJ criterium

Oost-Vlaamse ponykampioenen gekroond in LJ criterium

Afgelopen weekend werden bij Stal Baukeland verschillende pony kampioenen gekroond. In het LJ Leathers criterium kroonde de Oost-Vlaamse federatie zijn aankomende talenten. 

In de hoogste ponyreeks nam Fleur Schroyens de eindzege in ontvangst. De amazone laat zo Lotte Blommaerts achter zich op het podium.

Een bijzonder weekend voor ponyruiter Gilles Cools. Al vanaf het eerste jaar dat de ruiter aan de start kwam bij de HROV wist hij zich een weg te banen naar de top drie. Dit jaar is de kers op de taart en werd het vele harde werken beloond met twee gouden medailles! 

Onder begeleiding van coach Steven Vermeir reed Cools niet enkel in de proef over 80cm naar de overwinning maar voegde daar ook nog eens de titel in de 90cm aan toe. De jonge ruiter kon rekenen op zijn trouwe pony Hercos om samen te genieten van dit moment van glorie. Zijn mama laat alvast weten hoe ontzettend trots ze is op haar zoon en hoe hij geen betere begeleiding zou kunnen krijgen dan van Vermeir. 

In de 90cm werd Cools opgevolgd door Lotte Blommaerts en Sem Pieters. In de 80cm waren de andere ereplaatsen voor opnieuw Sem Pieters en Faith Meyskens. 

Bekijk hier het klassement