Oh My Star van Strijtem en Jef Lauwers drukken hun stempel in Amerika

Oh My Star van Strijtem en Jef Lauwers drukken hun stempel in Amerika

Oh My Star van Strijtem heeft in de Grote Prijs van de Pin Oak Charity Show de overwinning op naam geschreven onder het zadel van de Amerikaanse Avery Griffin. Eerder was het Jef Lauwers die voor een Belgisch tintje zorgde in de Hunter Derby-rubrieken. 

De $30.000 Texas Children's Hospital Grand Prix kwam neer op een uiterst spannende strijd tussen twee getalenteerde jonge ruiters, Ava Myers en Avery Griffin, waarbij Avery uiteindelijk haar allereerste grand prix-overwinning behaalde! De amazone kon daarvoor rekenen op Oh My Star van Strijtem, een Belgisch gefokte BWP zoon van I Am Moerhoeve's Star. 

Dubbele overwinning voor Jef Lauwers

Op donderdag 28 maart was het dubbel feest voor Jef Lauwers tijdens de 78e Pin Oak Charity Horse Show in Katy, Texas. Lauwers behaalde niet één, maar twee overwinningen in de hunter derby's.

De dag begon met Lauwers en She’s All That die de overwinning claimden in de $10.000 USHJA National Hunter Derby. Vervolgens keerde Lauwers terug naar de Mega Ring in het Great Southwest Equestrian Center, dit keer met Hallpass, en pakte hij de winst in de $30.000 USHJA International Hunter Derby.

Voor Lauwers was deze overwinning extra speciaal, omdat hij vorig jaar de Pin Oak Charity Horse Show moest missen vanwege een rugoperatie. Na acht maanden afwezigheid van het zadel is hij nu terug en sterker dan ooit.

Voor Hallpass, een 11-jarige Hannoveraan, was dit zijn eerste hunter derby in maanden. In tegenstelling tot veel andere paarden, reist Hallpass niet naar wintercircuits en brengt hij de winter door in Texas met zijn eigenaar, Sue Copeland.
Bron: Pin Oak
F. ©: Andrew Ryback Photography