Niki Geenens start seizoen 2.0 met Grand Prix winst bij Halkin Stables

Niki Geenens start seizoen 2.0 met Grand Prix winst bij Halkin Stables

Afgelopen weekend verzamelden de Oost-Vlaamse springruiters zich op de terreinen van Halkin Stables. In de 1.25m Grote Prijs van het HROV wist Niki Geenens de eindzege op naam te schrijven. Meteen een goede voorbereiding voor de Beker van Oost-Vlaanderen, die dit jaar in Beervelde plaats zal vinden.

Samen met Gazelle van de Vaelenberg (Toulon) bleef Geenens als enige foutloos onder de 32 seconden. Met bijna één seconde verschil volgde Femke De Graaf met Sea Coast Exellentie (Berlin). Kevin Meersman vervolledigde het podium met onder het zadel Indezz M.

Het duo verwees zo Vincent De Vlieger met Flying Picasso naar de vierde plek voor Marlies Van Raemdonck met Lotus vd Kristinahoeve.

Girlpower op zondag

Eerder snelde Daphne Steenssens met Etna E (Bon Ami) naar de winst in de 1.15m proef. Het volledig podium strandde op minder dan een seconde. Robbe Schelfaut volgde met Ungaro voor Elien Raemdonck met Fara Droeshout.

Jong talent op zaterdag

Op zaterdag hield Simon Caals de concurrentie achter zich in de 1.20m hoofdrubriek. Op de rug van Leffe van de Zandloper (Houston) bleef Caals nipt voor op Jordy Clapdorp met Bachelor. Femke Van De Vijver werkte de top drie af met Nelleke van het Beetjen.

Eerder won Kristof Moureau de 1.10m proef met Himalaya van de Bosbeek.

Alle resultaten