Niki Geenens onverslaanbaar in Destelbergen

Niki Geenens onverslaanbaar in Destelbergen

Afgelopen weekend kwamen de Oost-Vlaamse springruiters in Destelbergen aan de start. In de 1.20m hoofdrubriek kwalificeerden zeven duo's zich voor de herkansing. Niki Geenens snelde met een nipte voorsprong naar de eindzege in het zadel van Geena Lisa.

Vijf combinaties werkten de herkansing foutloos af. Geenens en de merrie bleven slechts enkele tienden van een seconde voor op Femke De Graaf met haar Joker van de La Rosteehoeve. Samen met de twaalfjarige ruin verwees de amazone Isabelle Debeuf met Narco naar de derde plaats.

Net buiten het podium volgde Paul De Stoop in het zadel van Mon Ami op de vierde plaats. De Graaf haalde ook nog de vijfde plek, dan wel met Oilily Van t Hellewater.

Eerder domineerde Geenens ook de 1.10m proef met haar Gazelle van de Vaelenberg. Het paar klokte foutloos af in 25,39 seconden en bleef zo net geen twee seconden voor op Daphne Steenssens met Etna E. Geenens vervolledigde het podium met Ilke van 't Rozenhof.

Op de laatste springdag won Thomas Baukeland de 1.10m proef in het zadel van Olala van de Wittemoere. Met een nipte voorsprong bleef Baukeland Robbe Schelfaut met onder het zadel Ungaro voor. Baukeland werkte in deze rubriek de top drie af op de rug van Ho-Chi.

Alle resultaten