Niki Geenens heer en meester in Grand Prix en Beker van Oost-Vlaanderen

Niki Geenens heer en meester in Grand Prix en Beker van Oost-Vlaanderen

Afgelopen weekend was het opnieuw afspraak in Sint-Niklaas voor de Beker van Oost-Vlaanderen. Op vrijdag greep Oost-Vlaamse amazone, Niki Geenens al de leiding in het klassement. Met haar Grand Prix-zege verzekerde Geenens de titel in het zadel van Mc Gyver van 't Ruytershof.

Op zondag stond de 1.25m Grand Prix voorgeschoteld als finale van de Beker van Oost-Vlaanderen. In deze Grand Prix werd de barrage verreden tussen dertien combinaties. Niki Geenens sprong daarbij naar de winst met haar 11-jarige Mc Gyver van 't Ruytershof (Nabab de Rêve). Het paar bleef in deze herkansing ruim twee seconden voor op Arthur Vermeulen met High Wind van 't Schrijberg (Dulf Van den Bisschop). De derde plaats kwam na afloop op naam van Laura Blommaert en Nikita Eindeken Z (Numero Uno).

Niki Geenens wint beker

In de uiteindelijk eindranking werd Niki Geenens bijgestaan door Aubri Noyez. Noyez sprong in de finale met C'est Chique NC Z (Calluccio C) naar de vijfde plaats. Uiteindelijk voor de de zilveren medaille. De derde trede van het podium kwam op naam van Laura Blommaert en Nikita Eindeken Z (Numero Uno).

Eindstand Beker

F. © Something Else Photography