Nicola Philippaerts magnifiek in 5* hoofdrubriek Rome

Nicola Philippaerts magnifiek in 5* hoofdrubriek Rome

De hoofdrubriek van Rome had 1.50m hoge hindernissen klaarstaan voor de net geen zeventig aanwezige combinaties. Nicola Philippaerts kwam halverwege de proef aan zet en reed een sterke ronde, wat hem de tweede plaats opleverde. 

Philippaerts kwam met Dhalida Diamant vd Krekebeke Z (v. Diamant de Semilly) als dertigste combinatie aan de start. De negenjarige merrie werd door Philippaerts foutloos doorheen het 1.50m hoge parcours geloodst en finishte met een tijd van 66,14 seconden. Daarmee kwamen ze in de buurt van Jodie Hall Mcateer's tijd, die aan de leiding stond met de BWP merrie Kimosa van het Kritrahof (v. Chatman). Zij kwamen over de finish in 64,52 seconden. Niemand kon tippen aan deze twee tijden, wat Philippaerts op twee liet eindigen en Mcateer op één. 

Ben Maher zat achter Philippaerts' tijd aan in het zadel van Exit Remo (v. San Remo) maar had 22 honderdsten te kort en werd derde. De Belgische paarden domineerden deze rubriek want op vier kwam de BWP merrie Equitron Melody vd Smidshoeve (v. Epleaser van T Heike) onder de Oostenrijkse Gerfried Puck. De top vijf werd besloten door Omer Karaevli en de BWP ruin Maurice (v. Thunder van de Zuuthoeve). Bryan Balsiger volgde op zes in het zadel van de Zangersheide ruin Chelsea Z (v. Chellano Alpha Z). 

Naast de Belgische paarden kon ook Jérôme Guery de top tien behalen. Hij reed met de hengst Floris TN (v. Quality Time TN) naar de tiende plaats. 

Volledige uitslag