Nico Van Der Plaetsen loodst My Secret Of Usie naar winst tijdens uitzonderlijke warme 1.25m Grote Tour te Lier

Nico Van Der Plaetsen loodst My Secret Of Usie naar winst tijdens uitzonderlijke warme 1.25m Grote Tour te Lier

Zaterdag mochten de ruiters voor de Grote Tour te Lier zich opmaken voor een strijd onder tropische temperaturen. Uiteindelijk was het Nico Van Der Plaetsen die met zijn Emerald ruin My Secret Of Usie het hoofd het koelst wist te houden. Het duo hield een sterk presterende Laurent Nuyens van de winst, dewelke het podium vervolledigde op twee en drie.

Van Der Plaetsen en My Secret Of Usie waren de concurrentie te snel af en zetten 2 vlotte nulrondes neer in de 1.25m GT. Het was een bikkelharde strijd, want man in vorm Laurent Nuyens legde hen met de 13-jarige BWP hengst Just Daddy P (Nagano) als laatste combinatie aan de start nog het vuur aan de schenen. Het podium werd verder vervolledigd met nogmaals Nuyens, met onder het zadel de 7-jarige Daddy s Day Dream P. Daddy s Day Dream klopt hiermee net niet haar vader, de eerder vermelde Just Daddy P.

De vierde plaats was voor Mauro Taeymans, die met zijn Diamant De Semilly zoon Diamo Ck Z voor bleef op Roy Van Beek met Noah Van t Heike (Epleaser Van t Heike). 

Girlpower in 1.25 Kleine Tour

Op vrijdag avond mochten we genieten van wat girlpower. Eliane De Beule stuurde haar vliegensvlugge merrie Girlybet R (Querlybet Hero) naar een knappe eerste plaats tijdens de 1.25 proef. De tweede podiumplaats werd weggekaapt door Jean-Christophe De Grande met Tresor D Arsouilles (Taran De La Pomme). Matthias Hens reed zijn Clinton I ruin, Castor Klepsland Z naar de derde plaats.

De vierde plaats ging naar Nicolas Limpens met N Leatitia Olimpea Z, gevolgd door Maxine Tyteca met Hechley Lucky op vijf. 

Concurrentie aan elkaar gewaagd tijdens 1.15m proeven

Op alle 3 de dagen konden we ook getrakteerd worden op een mooie 1.15m proef.

Vrijdag ging Juliette De Wilde met het goud lopen. Haar 17-jarie Ovidius merrie Abercrombie zette de snelste nulronde neer. Slechts een fractie van een seconde trager volgde Stephanie Storms met In The Mood Van het Wimpelhof (Winningmood Van De Arenberg) op twee. Het podium werd hier vervolledigd door Jonas Vervoort, met onder het zadel de Echo Van T Spieveld zoon, O Malley Mousse.

Zaterdag mocht Luna Matala met Nikeyos R Z (Nabab De Reve) zich tot winnares kronen. Het zilver was voor Lara Schodts die met Largo Van De Dornehoeve (Cassanova) nipt trager was dan Matala. Shirley Maes met Guantanamo van de Steenbeek (Flamenco De Semilly) ging met het brons lopen.

Zondag was het Paul Scheirs die de winst wist te verzekeren. Samen met zijn Cabrio Van De Heffinck zoon, Quinlan, gaven ze in de tweede fase de concurrentie het nakijken. De tweede plaats was voor Jim Verwimp met Joelle (Starpower), gevolgd door Jitse Vervoort met Tangela Vg Z (Thunder vd Zuuthoeve) op drie.

Uitslagen