Nico Baerts schittert in Gold League Woutershof

Nico Baerts schittert in Gold League Woutershof

Het outdoor seizoen draait opnieuw volle toeren. Deze week wordt er nationaal Gold gesprongen in Kuringen bij het Woutershof. In de 1.40m hoofdrubriek op vrijdag hield Nico Baerts de concurrentie achter zich. Baerts loodste zijn 11-jarige Emerald-zoon, Mowgli du Sasiana foutloos naar de winst.

Het duo werd op het podium opgevolgd door Steven Vermeir die met  de 11-jarige Magnum Van Het Steentje (Plot Blue). Met een klein verschil vervolledigde Mike Van Olst in het zadel van Comme Elle Faut ODTH Z (Comme Il Faut) de top drie.

Het paar verwees Odile Gierecht met A-Myra Z (Arko III) naar de vierde plaats terwijl Louise Lenaerts de top vijf foutloos afwerkte op de rug van Maybel Van Het Molenhof (Figaro C).

Familie Spits laat zich opvallen

Eerder sprong Lauranne Spits naar de winst in de 1.30m rubriek. Lauranne hield vader Patrik Spits van de winst. De amazone rekende op Javanna Van de Torredreef (Wandor van de Mispelaere) om Patrik Spits naar de tweede plaats te verwijzen. Vader Patrik volgde met Virocondo Z (Va-Vite) voor Nico Baerts en Qmusic Boy Van De Zavel (Golden Boy du Geer).

In de 1.20m ochtendrubriek snelde Lieve Tuerlinckx met Calmerotti De Leest (Pavarotti vd Helle) naar de winst. Het volledig podium strandde in deze rubriek op minder dan een halve seconde verschil van elkaar. Brecht Goossens volgde met Chica Van Scherpen Donder Z (Comilfo Plus Z) voor Kim Thiry met Coralie Van Westleven Z (Chellsini Z).