Nico Baert regeert in Opglabbeek

Nico Baert regeert in Opglabbeek

Op vrijdag kwamen heel wat topruiters aan de start tijdens de Animo Cup in Opglabbeek. In de 1.40m GP-kwalificatie wist lokale springruiter, Nico Baert de concurrentie achter zich te houden met de 12-jarige Douglas-zoon, D.

Het duo klokte foutloos af in 66,37 seconden. Op minder dan een seconde volgde Robinson Maupiler met Serge op de tweede plaats voor Wouter Devos met Tonik Hero (Ogano Sitte). Devos was minder dan een seconde sneller dan Belgisch kampioen, Jos Verlooy.

Samen met Caracas (Casall ASK) strandde Verlooy op de vierde plaats voor Pieter Clemens. 

Voormalig Belgisch kampioen, Gilles Dunon won eerder al de 1.30m proef met de Up To Date-zoon, Irenus. Dunon bleef bijna vier seconden voor op Emma Stoker met onder het zadel Q Seven (Quaid I). Op de derde trede strandde Rodrigo Almeida met Loewie Joppen's Emeralds Dream (Emerald). 

De laatste winst van de dag kwam op naam van Kyle Cuypers. Cuypers loodste zijn Mystic Lady van 't Buxushof (Toulon) naar de winst in de 1.20m rubriek. Sébastien Berlemont volgde op de tweede plaats met Aloha Une Prince (Number One d'Iso). Cecilie Hatteland werkte het podium af met onder het zadel Balou (Balou du Rouet).


Uitslag