Nell Delgouffe zegeviert in Grote Prijs HGVBB bij Sportstal Vanderhasselt

Nell Delgouffe zegeviert in Grote Prijs HGVBB bij Sportstal Vanderhasselt

Sportstal Vanderhasselt vormde afgelopen weekend het decor voor de ruiters van de HGVBB. In de Grote Prijs op zaterdag was het Nell Delgouffe die de overwinning boekte in het zadel van Phassia vd Bisschop. 

De achtjarige BWP merrie van Comme Il Faut werd door Delgouffe foutloos doorheen het 1.30m hoge basisparcours geleid en was zo een van de negen combinaties die we terugzagen in de barrage. Ook daar hield het duo de nulscore op het bord wat in combinatie met een tijd van 29,28s de overwinning opleverde. Celine Sillis besloot haar foutloze barrage op Kobra Db (v. Echo van't Spieveld) met een tijd van 29,46s en werd tweede. Het brons was voor de Canadese Elizabeth Bates met Coach 11 (v. Check In). 

Marine Lenoble slaagde er eveneens in foutloos te blijven in het zadel van Houlahop de Septon (v. Jenson van 't Meulenhof) en werd vierde maar ook de vijfde plaats kwam op naam van de amazone. Op de rug van de zevenjaige Kaduna JL Z (v. Kannan) zorgde ze voor een foutloze barrage dat goed was voor de vijfde plaats. 

Zondag

Ellen De Swert was op zondag de beste in de 1.25m hoofdrubriek. In combinatie met haar vertrouwde Cantchelaro (v. Chagall van de Burggrave) sprong de amazone naar de overwinning. Patrick Nisbett hield het zilver uit handen van de Belgische combinaties en werd tweede met de Zangersheide merrie Kamille van de Lindenhove Z (v. Kannan). Kristof Moureau besloot de top drie met Bariton Z (v. Berlin). 

De Swert kon ook in de 1.15m rubriek haar stempel drukken en stuurde Andretti S (v. Corland) foutloos naar de derde plaats. De winst kwam op naam van Sven Vander Meerssche met Luz De La Luna (v. For Passion D Ive Z). De tweede plaats werd ingenomen door Fleur Goorden en Babyspice (v. Big Star Jr K Z). 

Vrijdag - Pony's

In de 1m rubriek voor pony's was de overwinning voor Niels Van Rossem met Tesla van het Klavertje (v. Ulk D Ete). Paulien De Spiegeleer stuurde Violet van het Koetshuis (v. Calipso van de Vondelhoeve) naar twee voor Fien Jans en Karday van Orchid's dat op drie kwamen. 

Margaux Van Rossem loodste haar Angel naar het hoogste schavot over 90cm. Nomi Agneessens werd tweede in het zadel van Joke van t Hollandhof terwijl Mare Roelants de top drie besloot met First Time AGYP. 

Alle resultaten