Mike van Belle springt naar ochtendgoud in Gold 1.40m van Oliva

Mike van Belle springt naar ochtendgoud in Gold 1.40m van Oliva

Een schitterende ochtend voor Mike van Belle in Oliva! De Belg zette er alles op alles in de Gold 1.40m rubriek en sprong in het zadel van Frauke Van'T Hagenhof Z (Figo de Muze) naar een sterke gouden medaille.

Ruim dertig deelnemende combinaties legden een vlekkeloze eerste fase af, en mochten zo de beslissende tweede fase aanvatten. Hier sprong Mike van Belle naar een gouden resultaat door de 11-jarige Frauke Van'T Hagenhof Z in 29.03 seconden door de eindmeet te sturen. De Spaanse Jimena García Rueda wist met een verschil van slechts zes honderdsten de 9-jarige Diane du Val (Diamant de Semilly) voor thuispubliek naar het zilver te sturen. Het brons werd in de wacht gesleept door de Italiaanse Silvia Bazzani en de BWP ruin Jack Daniels van het Eetzeveld (Epleaser Van't Heike), die de chrono een seconde later stopzetten. 

De Brit Alfie Bradstock volgde als vierde in het zadel van de 12-jarige schimmelmerrie Classy Cat Jt Z (Clarimo), voor Alberto Zorzi die voor Italië de top vijf afsloot op Carerra Z (Calvaro F.C.).

Vind de volledige uitslag van de Gold 1.40m ochtendrubriek hier.