Mieke Dries en Inez Verschooten laten met jonge talenten kunnen zien

Mieke Dries en Inez Verschooten laten met jonge talenten kunnen zien

Afgelopen weekend werd er op maar liefst vier (!) verschillende locaties gereden in de SBB-Competitie voor Jonge Paarden. In Broechem en Bekkevoort werd er gesprongen, in Lommel en Grimbergen mochten de vier-, vijf- en zesjarige paarden hun kunstjes tonen.

Konstantin C&G (v. Charmeur) liep onder het zadel van Mieke Dries naar een eerste plaats in de open reeks voor de zesjarige dressuurpaarden. Mieke pakte met de BWP-merrie Prettywoman van de Kempenhoeve (Quaterback x Stedinger – fokker: De Kempenhoeve) ook de tweede plaats. Plaats drie was voor President van ’t Kiezelhof (San Amour II x Don Renoir – fokker: Ludo Janssens). In de LRV-Reeks was er goud voor D’Accord v/h Aegroschot (De Niro x Glock’s Tango). Deze D’Accord, die onder het zadel van Kirina Van Lint (LRV Herent) loopt, is een dochter van Just A Little Bit Krack vh Klaverhof (Glock’s Tango x Krack C) die momenteel onder Jorinde Verwimp internationaal presteert. Mt deze merrie reed Nick Van Laer naar de nationale titel in de SBB-Competitie voor Jonge paarden editie 2014 en 2015. Lonneke Van Vriesland (LRV Hechtel Eksel) reed naar plaats twee met Kentucky (v. Ferdinand). Christophe Sterkens (LRV Meer) reed naar plaats drie met Koen TC (v. Dream Boy).


Birgit Ceuleers (LRV Vissenaken Glabbeek) stuurde haar eigen fokproduct Queensley 'b' Vh Rigelhof (Dante Weltino x Camus) naar de eerste plaats in de open reeks bij de vijfjarigen. In de LRV-reeks was er goud voor Fiona Matina HS (v. Fürsten Look) onder het zadel van Hans Stevens (LRV Achel).


In de open-reeks bij de vierjarigen was het goud voor Rigo Ballante (v. Revolution) onder het zadel van Nils Debo. In de LRV-reeks liep Riva (v. Guardian) naar een eerste plaats met Bram Van Lindt (LRV Peer) in het zadel.


Dressuur GrimbergenIn de reeks-open van de zesjarige dressuurpaarden liep Panamera van de Kiekenshoef (For Romance x De Niro) onder het dressuurzadel van Inez Verschooten (LRV Kortenaken) naar een knappe score en eerste plaats. ‘De Kiekenshoef’ is de stalnaam van fokker Camiel Devroe uit Scherpenheuvel. In de LRV-reeks ging de zege naar D’Accord v/h Aegroschot (v. De Niro) uit de BWP-dressuurmerrie Just A Little Bit Krack vh Klaverhof (v. Clock’s Tango x Krack C) die met Jorinde Verwimp presteert in de internationale dressuurringen. Nele De Haes (LRV Zoutleeuw) reed met Bellerose V.L. (v. Bellissimo M) voor Kim Blockx (LRV Kortenaken) met de BWP-merrie Pretty Me Van Den Bruel (Special Agent Amour x Fifty Cent ) die door haar vader Walter Blockx werd gefokt.


In de reeks vijfjarigen-open ging het goud naar Hanne Cools (LRV Hoogstraten) met Lady (v. Ferguson). In de LRV-reeks was er twee weken na haar zege in Broechem, opnieuw een overwinning voor Elsje Van Den Bogaert (LRV Hingene) met Lavita I.K. (v. Georges Clooney). In de reeks vierjarigen-open was er goud woor Lily Vansweefelt (LRV Kortenaken) met de BWP’er Rossi Donna van den Bruel ( Eye Catcher x Special Agent Amour) en dan zitten we opnieuw bij de fokkerij Blova Invest Nv Blockx – Vansweevelt uit Kortenaken. In de LRV-reeks ging het goud naar Evelien Neven (LRV Zoutleeuw) met My Indian Dream SVB (v. Indian Rock).


bron: LRV