Michael Kearins zegeviert bij New Flandria Ranch

Michael Kearins zegeviert bij New Flandria Ranch

Afgelopen weekend was het spektakelstuk in de negentiende manche van de Wintercup bij New Flandria Ranch de rubriek over tot wel 1.40m hoogte. Beste combinatie kwam helemaal uit Ierland, met Michael Kearins op één in het zadel van Dualalent. 

De hoofdrubriek had voor de slechts drie aanwezige ruiters de hindernissen op 1.35m/1.40m hoogte gezet. Dubbel foutloos eindigen bleek geen makkelijke opgave want niemand kon die prestatie afleveren. Met een foutloze basis gevolgd door een vlotte barrage met één springfout had Michael Kearins de overwinning op zak. Slechts vijftien honderdsten verschil verwees Tom Camerlynck naar twee met Arriva Z. Niki Geenens waagde eveneens haar kans met McGyver van 't Ruytershof en mocht afsluiten met de derde plaats. 

In de rubriek over 1.25m eiste Camerlynck opnieuw een plek in de top drie op. In het zadel van Frisbee zorgde hij voor één van de vijf foutloze barrages en kreeg daarvoor brons. Met bijna 4,5 seconden minder op de klok kwam Thibo Deketelaere over de finish. Maar ook zij zagen hun tijd nog verbeterd worden en moesten Zoë Devriendt het goud gunnen op Et Voila van de Ringhoeve Z. Op vier kwam Rubis Van Kerckhove met Angie gevolgd door Rhune Leenknegt en Quando Deux VLS. 

Camerlynck was duidelijk in goede vorm met nóg een derde plek in de proef over 1.15m, waarvoor hij Emira Quality van stal haalde. Een verschil van slechts 4 honderdsten hield hen van het zilver die werd uitgereikt aan Isabel Debeuf op Ines. Niki Geenens zette de overwinning op haar naam met Gazelle van de Vaelenberg. Thibo Deketelaere viel net buiten het podium op vijf met Rella na Rebecca David en Dauville. 

Alle resultaten

F. ©: Facebook Mnk Showjumping