Merel Braspenning, Marthe Boon en Fleur Volckaerts verzekeren girlpower in Lier

Merel Braspenning, Marthe Boon en Fleur Volckaerts verzekeren girlpower in Lier

In Lier namen afgelopen weekend ook de pony-combinaties de start in de Gouden Laars. Met de hindernissen 1.20m hoog in de hoofdrubriek werden de prijzen verdeeld na een barrage met drie. Enkel Merel Braspenning en de 11-jarige Parco van 't Hollandhof wisten de herkansing foutloos af te werken.

Samen met de zoon van Berktzicht Jekilja schreef Braspenning zo de winst op naam. De snelste chrono kwam op naam van Jonas Van Dijck met de 9-jarige BWP-ruin, Ronny (Goliath van de Groenweg). Met twee springfouten strandde het duo uiteindelijk op de tweede plaats voor Julie Van Hollebeke met Orchid's Auriske (Kanshebber).

Net buiten het podium strandde Merel Wittebolle met Ranger Van Sporkingshove (Caherlistrane Robbie) op de vierde plaats terwijl Jonas Van Dijck met Oblesse (Orchid's Romario II) de top vijf afwerkte.

Eerder hield Fleur Volckaerts Jonas Van Dijck van de winst in de 1.10m rubriek.  Volckaerts snelde, met een nipte voorsprong, naar de winst in het zadel van de 14-jarige Mirra van 't Hollandhof (Principal Dream vd Delthoeve). Jonas Van Dijck volgde op de tweede en derde plaats met respectievelijk Ronny (Golath Van De Groenweg) en Santa Maria Optima (Goliath Van De Groenweg).

Ook in de 1.00m rubriek was het een jonge amazone die won. Marthe Boon hield er met Magical Feeling V Stal D'Hoeve, Kirsten Franken (Ulrike de l'Escaut) en Eloïse Van Bellinghen (Pirouette Van de Pannehoeve) van de winst.

Alle uitslagen