Melissa Laenen houdt Belgische eer hoog bij Youngsters Oliva

Melissa Laenen houdt Belgische eer hoog bij Youngsters Oliva

In het Spaanse Oliva werd de drukke springweek wederom afgetrapt door de jonge paarden. Melissa Laenen zorgde voor de beste Belgische prestatie en landde net buiten het podium bij de zevenjarigen. 

Laenen had de zevenjarige hengst Jax Lvp, een zoon van Cornet Obolensky, onder het zadel om de top vijf te kunnen bereiken. Verder was er voor Francois Wery nog een plek in de top tien. De Belg kwam op negen in het zadel van Lupydam de Villahermosa nadat de ruin een balk uit de lepels tikte. 

De winst in deze rubriek was deels Belgisch door Jazzy des Dames (v. Emerald), een SBS-hengst die onder Thiago Ribas Da Costa de overwinning mee naar huis nam. 

Resultaten 7YO

Bij de zesjarige paarden was het eveneens een paard met Belgisch bloed dat kon winnen. Kara Chad begeleidde de Zangersheide-merrie Gability van de Eijkhof Z (v. George Z) naar de overwinning. Het beste Belgische resultaat werd dan weer geleverd door Fabienne Daigneux-Lange met Vigo d'Fee de Septon Z (v. Vigo d'Arsouilles), het duo behaalde een knappe tiende plaats. 

Resultaten 6Y0

Ook de vijfjarige paarden hadden een Belgisch paard op één. Opnieuw was het de Braziliaan Thiago Ribas Da Costa die de winst op zak kon steken, ditmaal in het zadel van de BWP-ruin Raptor (v. Diamant de Semilly). Een springfout hield Kasper de Boeck met Justine Dh Z (v. Jericho Dwerse Hagen) van een notering bovenaan en liet hen op 29 stranden. 

Resultaten 5Y0