Maxime Harmegnies schittert met hoofdwinst in Ghlin

Maxime Harmegnies schittert met hoofdwinst in Ghlin

Eerder won Thierry Goffinet de nationale Grand Prix in Ghlin. In de 1.40m hoofdrubriek op zondag was het Maxime Harmegnies die de concurrentie achter zich hield. Samen met Forever du Givre (Vigo d'Arsouiles) nam Harmegnies een nipte winst.

Harmegnies en de SF-merrie bleven minder dan één seconde voor op Fabrice Galdini en Cervoise Ste Hermelle (Vargas Ste Hermelle). West-Vlaming, Frederik Cattabeke, vervolledigde het podium in het zadel van de BWP-ruin, Oscar vd Bisschop (Diamant de Semilly).

Bert Panneels werkte eigenhandig de top vijf af. Panneels volgde met de dochter van Vigo d'Arsouilles, Ogina vd Bisschop, op plaats vier. Samen met Nicodemus van het Blondveld (Vagabond de la Pomme) vervolledigde de Vlaams-Brabantse springruiter de top vijf. Enkel de top drie wist een dubbel foutloze omloop te presteren.

Laurent Thirion wint Small Grand Prix

Na een barrage met tien wist Laurent Thirion de 1.30m Small Grand Prix op naam te schrijven. Thirion en Valse Du Maillet Z (Vagabond de la Pomme) reden met ruim één seconde voorsprong naar de winst. Op het podium volgde Frantz Ducci met Cybele de Wy Z (Centinaio d'Ive Z) voor Thomas Leemans met Lou Van O.L.V. Hove (Quinn vd Heffinck).