Maverick Van Lent is heer en meester bij Stoeterij Mivaro

Maverick Van Lent is heer en meester bij Stoeterij Mivaro

De Vlaams-Brabantse springcombinaties streden deze week op twee locaties. Op zaterdag was er springsport bij Stoeterij Mivaro. In de 1.30m hoofdrubriek sprong Maverick Van Lent met de sBs-merrie, Gieke de Cour au Bois.

Na een barrage met acht sprong Van Lent met de 11-jarige For Passion d'Ive Z-merrie, naar de winst in de 1.30m hoofdrubriek. Yana Jansegers volgde met O Cyntaya van 't Nederhof (Cluysenaer vd Heffinck) voor Bert Panneels met Nicodemus Van het Blondveld (Vagabond de la Pomme).


Ook Eliah Pieters hield het hout in de lepels. In het zadel van de Zangersheide-merrie, Pure Action From Second Life Z (Picasso Z) strandde hij zo op de vierde plek. Met één springfout vervolledigde Bert Panneels de top vijf op de rug van zijn vertrouwde BWP-merrie, Ogina vd Bisschop (Vigo d'Arsouilles).


Eerder won Siebe De Smet met Carolina (Quidam de Revel) de 1.20m rubriek. Bryan Dufresne volgde op ruim één seconde met Oberlina (For Passion d'Ive Z) terwijl Arno Boon het podium vervolledigde in het zadel van Papillon.


Lio de Raedemaeker wint pony rubriek Meerdaalhof


Op zondag won Lio De Raedemaeker als enig foutloze de hoogste 1.00m pony rubriek. Samen met de 10-jarige zoon van Copper Field, Copper Glow, verwees De Raedemaeker zo Gabrielle Van Setten met Fergal (De Mensinghe 's Rinaldo) naar de tweede plek.