Mathieu Bourdeaud'hui zet GP Stoeterij Deloof op zijn naam

Mathieu Bourdeaud'hui zet GP Stoeterij Deloof op zijn naam

De West-Vlaamse ruiters kregen twee dagen springsport getrakteerd in Torhout. Op de pistes van Stoeterij Deloof was Mathieu Bourdeaud'hui onklopbaar in de Grote Prijs! In de Fun Tour was Ruben Baekelandt de beste over 1m, Margot Debussche zegevierde in de hoogste ponyrubriek. 

Vijftig ruiters zadelden hun paard voor de Grote Prijs. Bourdeaud'hui had Levall (v. For Pleasure) van stal gehaald voor deze hoofdrubriek en kwam al als tiende aan de start van de basisronde. Daar was het duo op geen enkele fout te betrappen. Ook Isabel De Rijcker en Paris Vandousselaere, die als 23ste en 33ste aan de start kwamen, bleven foutloos. In de barrage mocht Bourdeaud'hui als vijfde aantreden, als één van de vijftien combinaties. Op de zevenjarige hengst zette hij de te kloppen tijd op 35,34. De Rijcker trad op haar zelfgefokte Gentlemen van Loheky (v. Thunder van de Zuuthoeve) aan als negende en deed een gooi naar Bourdeaud'hui's tijd maar finishte in 36,90 seconden toch op twee. Vandousselaere kwam achteraan aan de start, als dertiende op Saido vd Koutermolen Z (v. Skill Z). Zij kwamen slechts drie honderdsten later dan De Rijcker over de finish en werden zo derde. 

Net buiten het podium stond Wim Vinckx op de vierde plaats met Adjani van de Kattevennen Z (v. Aktion Pur Z), Louis Lambrecht besloot op Hermes de St Anne Z (v. Hoegie van t Bergske) de top vijf. 

Tot slot werd op zaterdag nog de 1.20m Pro Tour verreden waar Marc De Brabandere op één kwam te staan met Mien vd Bisschop (v. President). Met ruim een halve seconde meer liet hij Sander Logghe achter zich op twee, in het zadel van Miss d'Aubry (v. Eldorado vd Zeshoek). Daarnaast werd Logghe ook nog eens vierde op Petite Fille (v. Kafka vd Heffinck). De top drie werd vervolledigd door Julie Devloo met Kaylinn K (v. Connect). 

Zondag

De op één na hoogste rubriek op zondag werd gewonnen door Ruben Baekelandt. In het zadel van Innie (v. Winningmood van de Arenberg) liet hij alle concurrentie in het stof bijten en finishte met een voorsprong van meer dan vijf seconden op één! Odile Bartsoen kwam het dichtst bij zijn prestatie in de buurt en werd tweede op Moonlight van het Nijskenshof (v. Edjaz van T Merelnest). Voor Mabelle Clinckemaillie en Kallee vd Withoeve was er een derde plaats. Emile Claeys zette Donna-Belle NC Z (v. Diplomat) af op vier gevolgd door Celine Dejonghe en Herlinde van het Klokkenhof (v. Don Quichot) op vijf. 

Pony's 

De 1.10m hoge ponytour kwam op naam van Margot Debussche. Met haar Drumer King kon ze een foutloos barrage afleggen. Zita De Wilde was de enige andere ponyruiter die zonder fouten doorheen het parcours kwam en werd zo tweede op Unlimited Dee van de Eekhoek (v. Kanshebber). Jitske Vantieghem zagen we met Coolfin King of Hearts (v. Village King) op drie, Basile Tsjoen besloot met Wolfenhofs Nesta (v. Pionier's Baltazar) op vier. 

Zita De Wilde was dan weer succesvol over 1m en stuurde Orchid's Nanette (v. Kantje's Carlando) naar de zege.  Het duo liet Debussche met Spotty achter hen. Violet Vermeulen noteerde de derde en laatste dubbel foutloze uitslag op Moorfarm Blue Moon. 


Bekijk alle uitslagen hier