Mathieu Bourdead'hui onstopbaar in Vosselare

Mathieu Bourdead'hui onstopbaar in Vosselare

Afgelopen weekend kwamen de Gouden Laars combinaties aan de start bij Halkin Stables in Vosselare. Twee ruiters kwalificeerden zich voor de herkansing in de 1.40m hoofdrubriek op zondag. Mathieu Bourdead'hui had daarbij twee ijzers in het vuur.

`De ruiter werkte met beide paarden als enige de herkansing foutloos af. Samen met Toscane Z (Toulon x Indoctro) won Bourdead'hui en bleef zichzelf voor met Totality Z (Toulon x Indoctro, fokker: Eric Bongaerts). Met één springfout volgde Andreas Baum op de derde plek.

Baum stelde zich op op de derde trede met Freestyle (Querlybet Hero x Quidam de Revel, fokker: Jurgen Van Avermaet en Linda De Laet). Het paar werd opgevolgd door Vic De Plecker met Cerona van Beek (Tangelo van de Zuuthoeve). Yana Jansegers vervolledigde de top vijf in het zadel van Orlando Van De Afspanning (Kartouzo van 't Kathof).

Girl Power

Eerder moest Bourdead'hui zich nog tevreden stellen met de derde plek in de 1.30m rubriek. Proefwinst kwam op naam van Rania Dindane met Orlando Van D'Elzendreef (Dieu Merci van T&l). Op het podium volgde Yana Jansegers in het zadel van haar 7-jarige Orlando Van De Afspanning op twee en Bourdeaud'hui met Isis (Untouched) op drie.

Ook de 1.20m rubriek kwam op naam van een amazone. Enkel Aukje Meersman wist de chrono foutloos onder de 34 seconden te houden. Samen met Mokka Hero P&V  (Nabab de Rêve) won Meersman voor Marthe-Louize Dieu met onder het zadel Argon van de Hunters Z (Argentus). Maurice De Jonghe werkte de top drie af met Inca's Twinkeling (Quadrillo).