Mathias Goovaerts kroont zich tot U25 kampioen bij HGVBB

Mathias Goovaerts kroont zich tot U25 kampioen bij HGVBB

Op de pistes van Sportstal Vanderhasselt was het Mathias Goovaerts die uiteindelijk als nieuwe U25 kampioen gekroond werd in het kampioenschap van de HGVBB. In het zadel van Q El Torrea van Essene (v. El Torreo de Muze) was Goovaerts de beste uit een dertigtal deelnemende combinaties.

De eerste omloop werd op vrijdag gereden waar Manon Verlinden zich naar de leiderspositie reed met Isostar du Chablis (v. Erco van t Roosakker). Datzelfde duo trok de goede lijn door en bleef ook op zaterdag foutloos, waardoor ze in polepositie naar de finale trokken. 

De eerste omloop van de finale vormde opnieuw geen probleem voor Verlinden en de vijftienjarige ruin. Het was pas in de tweede en finale omloop dat een balk uit de lepels werd getikt, waardoor ze hun eerste plaats moesten opgeven. Verlinden was uiteindelijk goed voor het brons op dit kampioenschap! Govaerts begon zijn kampioenschap met 1,7 punten in het jachtparcours maar voegde daarna geen enkel strafpunt meer toe aan zijn score, waardoor hij de uiteindelijke winnaar was. Govaerts volgt zo Ea Joinneau op als kampioen binnen de U25. Met ook enkel een fout in het jachtparcours volgde de Italiaanse Mattia Cristiani, ruiter van Muriel Dens, op het zilver met Ma Belle Hof Ter Zeedyck (v. Infernale vd Caatshoeve). 

Femke Verschueren werd knap vierde met Naomi Hof ter Bruggen (v. Dakar VDL), gevolgd door Noor Agneessens met Novastar de Royal Horse (v. Presley Boy). 

Volledige uitslag


Foto©: FotoRoyal