Martijn Tormans en Thomas de Cock schitteren op nationaal LRV kampioenschap

Martijn Tormans en Thomas de Cock schitteren op nationaal LRV kampioenschap

Vandaag zette de organisatie van LRV Waasmunster een prachtig nationaal outdoor tornooi op de kalender. Grote kampioen werd Martijn Tormans die zowel de klasse Licht als Zwaar op naam schreef.

In de springklasse Zwaar was het hindernis nummer 10 die in de barrage voor wat moeilijkheden zorgde. Eerste aan de start was Ruben Houben met de slechts zesjarige Quick Diamant HR (Diamant de Semilly). Samen met zijn eigen gefokte merrie tikte Houben één balk uit de lepels en moest zich uiteindelijk tevreden stellen op de derde trede van het podium.

De nationale titel was er voor Tormans met Origi van 't Roosakker (Echo van 't Spieveld). Het paar wachtte na een foutloze omloop in spanning af terwijl er nog enkele combinaties aan de start volgden. Elke Vermeiren mag zich één jaar lang vice-kampioen noemen met Gequan vd Bartvelden (Cupido).

Net buiten het podium strandde Thomas De Cock met Jalisco Van het Eusselshof (Cicero Z) op de vierde plaats voor Stef Robberecht met Gytta van Hof Ter Naillen (Nabab de Rêve).

Thomas De Cock wint Klasse M

In de Klasse Midden hield Oost-Vlaming, Thomas De Cock de concurrentie achter zich. Op de rug van de Toulon-nazaat, Jolie Van 't Hof Te Ruyte verwees De Cock, Yoren Maes met Gandur (Up to Date-M) naar het zilver. De derde trede van deze klasse kwam op naam van Victor Lauwerysen met Karla (Durango VDL).

alle uitslagen

F. © Equnews