Margaux Bert snelt naar de winst bij Vincent Martens: "Goeie voorbereiding voor Jumping Mechelen"

Margaux Bert snelt naar de winst bij Vincent Martens: "Goeie voorbereiding voor Jumping Mechelen"

In het West-Vlaamse Kanegem stond afgelopen zondag opnieuw een manche van de Winterwerking bij Vincent Martens op de agenda. Margaux Bert trok in de hoofdrubriek aan het langste eind en snelde vol overtuiging naar de overwinning. 

Toch was dat eerst niet het plan van de amazone. "Ik had op voorhand gezegd dat ik het rustig aan zou doen in de barrage en niet alle registers zou opentrekken. Maar eens we vertrokken waren voelde Qui-Vive heel goed aan, waardoor ik besloot er toch voor te gaan. We hebben overal wat korter gedraaid. Dit voelt als een goede voorbereiding voor Jumping Mechelen, waar we in de Cavalor Cup aan de start komen."

Bert stuurde de Kafka vd Heffinck-dochter in 29,49s foutloos naar de finish. Lies Coquet volgde op de tweede plaats met Runaway van de Withoeve. De zesjarige merrie van Chatman maakte geen enkele fout en finishte in 33,25s. Estee Bomeré werkte het podium af en had slechts twee honderdsten meer dan Coquet op Chiquita van 't Ameldonk Z (Cicero Z van Paemel). Op vier kwam Bart Olaerts na een foutloze rit met Twix gevolgd door Ajren Vandenberghe en Loena. 

De 1.10m rubriek werd gewonnen door Chloë Van Staey in het zadel van Orpheline van het Burkelhof (Caspar). Vincent Martens sprong in eigen huis naar het zilver met Pleasure. Bert had hier al een opwarmertje met haar zevenjarige merrie en werd derde. 

Arne D'Oosterlinck stond op één met Check Point Charlie in de 1m rubriek. Van Staey en Orpheline werden met enkele honderdsten verschil tweede voor Dylana De Wannemaeker en Origie van 't Couthof (Spartacus TN). 


Bij de pony's kon enkel Camille Denutte met de zesjarige hengst Viento Prinseveld DSC (Konquistador van Orchid's) het 1m hoge parcours foutloos afwerken. Marie Sophie De Bruyne volgde op twee met Belle Miss en bleef voor op June Van den Abeele met Warre van de Forrestraat. 

De Bruyne stond met Camila dan weer helemaal bovenaan in de 90cm rubriek maar domineerde het podium door met Belle Miss hier ook al zilver te behalen. Arthur Fonteyne besloot de top drie met Nalice. 

Resultaten