Magalie Lannoo schittert in regenachtige Grote Prijs van Aalter!

Magalie Lannoo schittert in regenachtige Grote Prijs van Aalter!

De weergoden speelden een spel afgelopen weekend in Aalter. In de 1.25m Grote Prijs van de regionale Oost-Vlaamse beweging waren er hevige vlagen regen, wat uiteindelijk een barrage verzekerde met vijf duo's.

Na afloop schreef Magalie Lannoo de proef op naam in het zadel van Emilio KDW Z. De zoon van Elvis Ter Putte komt uit de fokkerij van Aalters ruiter/fokker, Koen De Waele. Het paar bleef ruim zeven seconden voor op lokale amazone, Jolien Maenhaut en Massimo Van d'Abdijhoeve (Bamako de Muze). Met één springfout vervolledigde Liesbeth Hanssens de top drie met haar BWP-merrie, Kasatchock van de Solheide (Stakkato).

Net buiten het podium strandde Kiano Teirbrood met Karamel Van de Molenhoek (Free Style) op een gedeelde plaats met Rania Dindane en Orlando van d'Elzendreef (Dieu Merci van T&L).

Eerder sprong Geoffrey Cobbaut op zaterdag naar de winst in de 1.20m hoofdrubriek. Cobbaut hield de concurrentie achter zich met ID 1 (Diamant de Semilly). Het paar werd opgevolgd door Tommy Andries die met Pumpkin Vd Rollebeek (Nabab de Rêve) voor bleef op Paul De Stoop en Mon Ami (I'M Special de Muze).

De 1.15m proef kwam op naam van Chloë Vereeken met Remember (Udarco van Overis). Jan Meersschaert volgde met Lewis Van e Quote Z (Lavallino ter Klomp) voor Estée Derycke en Orval Van de Vossenhoek (Jamal Vd Heffinck).