Maartje Verberckmoes en Sweet Niki winnen van Ugo Berrittella en Sunny Girl in Finale 6yo van Oliva

Maartje Verberckmoes en Sweet Niki winnen van Ugo Berrittella en Sunny Girl in Finale 6yo van Oliva

Ugo Berrittella en Sunny Girl zetten hun dominantie zonder schroom verder in Oliva. Het duo zette al een knappe reeks aan foutloze ritten neer op Spaanse bodem en stelden ook in de finale voor 6-jarige paarden niet teleur. Echter waren zij wel niet het beste Belgische duo, die eer kwam toe aan Maartje Veberckmoes.

In het zadel van Sweet Niki, een dochter van Crusader Ice, werkte Verberckmoes het 1.30m hoge parcours zonder fouten af en was een van de 24 combinaties in de barrage. Het duo rondde af in 42,25s en bleken zo het snelst te zijn. Voor Berrittella en de dochter van Tangelo vd Zuuthoeve was er de tweede plaats met een tijd van 43,48s. David Horvath had 44,38s op de klok staan met Niolensky, een KWPN ruin van Ibolensky, en werd derde. 

Verberckmoes had naast Sweet Niki nog een ijzer in het vuur zitten en bleef ook dubbel foutloos in het zadel van Adonis V Z. Met de Aganix du Seigneur-nakomeling werd ze nog eens zevende. Op acht volgde de BWP hengst Santos vd Berghoeve (Comme il Faut). Bjorn Vandenbossche noteerde zich met Saison Van Heiste, een BWP ruin van Urano de Cartigny op twaalf en bleef voor op Jessica Geurts met Abba du Cache Pot Z (Aganix du Seigneur Z). 

Resultaten

De finale voor 5-jarigen leverde winst op voor de Zangersheide merrie Datcha Queen Hero Z (Dominator 2000 Z) met Brian Woldring-Walker. De door Geoffrey Bogaert gefokte hengst Avicii V/H Kuizelhof Z (Asca Z) besloot met Krzysztof Retka op drie. Jessica Geurts was de beste Belgische amazone met een zesde plaats voor Amethist Laurent II Z (Action Breaker). 

Brian Woldring-Walker met Datcha Queen Hero Z - F. ©: 1clicphoto


F. ©: 1clicphoto