LRV Broechem sterk op provinciaal ponykampioenschap

LRV Broechem sterk op provinciaal ponykampioenschap

LRV Broechem werd de grote winnaar op het provinciaal ponykampioenschap dat door LRV Westerlo werd georganiseerd. LRV Broechem won de provinciale titel in de reeks achtallen klasse Midden. Ze deden dat ook in de reeks Licht en bovendien gingen de titels in de hoogste individuele reeksen ook naar LRV Broechem. Straffe prestatie! In de hoogste reeks bij de viertallen was het goud voor LRV Oud-Turnhout.

In de hoogste springklasse ‘D-Midden’, plaatsten zich 10 combinaties in Westerlo die zouden uitmaken wie met de provinciale titel naar huis mocht. Vijf van die tien bleven foutloos in de barrage. De snelste was Jonas Van Dijck van LRV Broechem met Hector Optimus (v. Triomphe de Riverland). Zijn (pony)clubgenote Marie Moortgat en haar Mirellahens (v. Ive van de Delthoeve) was twee seconden minder snel, maar ze zorgde er wel voor dat zowel het goud als het zilver mee naar Broechem ging. Merel Braspenning (LRV Wortel) en haar Nijoux van ’t Achterhof (v. Emmickshoven’s Diego) pakten een bronzen medaille voor Evelyne Franken (LRV Wuustwezel) met Reichsgraf-Drum van het Juxschot en Emma Van Kerckhoven (LRV Heist op den Berg) met Rytmic van de Groenheuvel. In het stijlrijden was de provinciale titel voor Emma Van Doorslaar van LRV Pulderbos met Ottawa v/h Verbrandgoed (v. Cadet). Emma werd ook knap tweede met Milo D.J.. Het brons was voor Axl Van Deynze (LRV Broechem) met Kantje’s Americano (v. Justice H.R.).

Ook in de hoogste dressuurreeks DL2 ging het provinciale erelint naar een combinatie van LRV-Broechem. Julie Sutherland en Kairo “E” van het Juxschot (v. Eternity van de N.Ranch) pakte goud voor Noor Verstappen (LRV Lille) met Anjershof Nikki en Stien Kenis (LRV Wuustwezel) met Bovenheigraaf’s Carlo.

In de klasse C-Licht 2 ging het groenwitte erelint naar Yara Kleeren (LRV Rijkevorsel) met Bohemian Rhapsody (v. Wengelo’s Ricardo). In de reeks B-Licht 1 was het goud voor Anna Van Den Eynde (LRV Herselt) met Dewi.  

In de klasse C-Midden sprong Joppe Van Hoeck van LRV Sint-Lenaarts met Summer naar de provinciale titel. Zoë Verschooten van LRV Koningshooikt en Speedy reden naar de tweede plaats.  Zoë won dan weer in het stijlrijden. In de klasse B-Licht ging het goud naar de razendsnelle Ben Godrie van LRV Meerle Meerseldreef met Carina (v. Ducat).  Milan Sels (LRV Zoersel) en Ronaldo van de Nieuwe Heide (v. Borghof’s Gentle Gerwin) sprongen naar zilver voor Bjarne Geysen (LRV Wuustwezel) met Boomer. In het stijlrijden ging de zege naar Renée Caers (LRV Lichtaart) met Oelala Golden H (v. Goldfinger).

bron: LRV.be