Louise Lenaerts schittert tijdens Gouden Laars Zoutleeuw

Louise Lenaerts schittert tijdens Gouden Laars Zoutleeuw

In Zoutleeuw kwam ook de jeugd aan de start. Op zondag wist Louise Lenaerts de concurrentie achter zich te gouden in de Gouden Laars hoofdrubriek. In de 1.40m rubriek snelde Lenaerts naar de winst met de 9-jarige Maybel Van Het Molenhof (Figaro C x Winningmood, fokker: Ivo Houtmeyers).

Het paar klokte foutloos af inn 38,09 seconden en verwees zo Silver League Grand Prix-winnaar, Sacha Beghuin met Jennifer van de Moorkeshoevve (Buffero vh Panishof x Cassini II, fokker: Arnaud Moors) naar de tweede plaats. Aaron Tijskens volgde met Hurricane (Untouched x Karlstad, fokker: LAJ Welten) op de derde trede van het podium.

Beghuin strandde eveneens op de vierde plaats. In het zadel van Zidup Van Beek Z (Zirocco Blue VDL) bleef de amazone Tibo Hendrickx met Igor Van 't Palmenhof (El Charro de Loupe) voor.

Maverick Van Lent houdt Seppe Wouters van de winst

Eerder bleef Maverick Van Lent, Seppe Wouters voor in de 1.30m rubriek. Het volledig podium strandde op minder dan een seconde van elkaar. Van Lent won met de 8-jarige Balou du Rouet-dochter, Bottega Van 't Steenshof Z (mv. Coriando vh Schaarbroek, fokker: Hippo Invest). Seppe Wouters volgde met Mojito van 't Oordeel (Flamenco Desemilly) op de tweede plaats voor Nette Clerckx met Cataluna Vdh Z (Crown Z).

In de 1.20m proef domineerde Emilia Hendrickx. De amazone won met Bontgirl Z (Bontfire Burnin Sensation x Muguet Du Manoir, fokker: Chato) en plaatste zich derde op de rug van Whisper v't Erstenhof Z (Winningmood). Kyle Cuypers bezette de tweede plek met onder het zadel Mystic Lady van 't Buxushof Z (Winningmood).

De eerste winst van de dag kwam op naam van Dries Vlayen. Vlayen en Meldorado van het Schanshof (Eldorado vd Zeshoek x Darco) bleven ruim één seconde voor op Carlotta Stegen met Carcica (Carthino Z). Het podium werd afgewerkt door Laurie Leonard met onder het zadel Butterfly de Momalle (Canturo).