Lore Decock schittert in Vosselare tijdens Nationale Feestdag

Lore Decock schittert in Vosselare tijdens Nationale Feestdag

De regionale 1.25m Grote Prijs die op de nationale feestdag verreden werd bij Halkin Stables, bleek een uitdaging voor heel wat ruiters. Slechts vier duo's kwalificeerden zich voor de herkansing. Enkel Lore Decock slaagde erin een dubbel foutloze omloop te rijden. De amazone won in het zadel van Heschung van T Ameldonk (Wandor van de Mispelaere).

De snelste chrono kwam op naam van Jan Claeys met Kitona Di Magico (Verdi x Lys de Darmen, fokker: Daniel & David & Davinia Smet). Het paar was bijna twee seconden sneller dan Lore Decock met haar 14-jarige ruin, maar tikte één balk uit de lepels, goed voor de tweede plaats. Laura Saelens vervolledigde het podium in het zadel van A Quibelle RR.

Net buiten het podium strandde Maxine Mergaert met Cassis Du Bois Pinchet (Kashmir van Schuttershof x Parco) op de vierde plaats. De top vijf werd afgewerkt door Yana Jansegers met onder het zadel Orlando Van de Afspanning (Kartouzo van 't Kathof).

Eerder won Anouk Steyaert de 1.15m rubriek met haar vertrouwde Japrisco Van de Backershoeve (Contact vd Heffinck x Avontuur, fokker: Paul De Backer). Op net geen vijf seconden volgde Yana Jansegers met Fyra voor Aukje Meersman met Mokka Hero P&V (Nabab de Reve).

In de 1.05m proef hield Erwin Wulteputte de concurrentie achter zich. Samen met zijn eigen gefokte, Linda (Leeuw van Vlaanderen) bleef de Oost-Vlaming Annelore Desmet met Too Late de brève Z (Triomphe de Muze), voor. Het podium werd in deze rubriek afgewerkt door Laurentine De Bel met Fairlight Van de Bekemolen (Wunder Boy van de Zuuthoeve).

Uitslag