Sander Geenen wint 1.20m Manche Safe Riding in Genk

Sander Geenen wint 1.20m Manche Safe Riding in Genk

Het voorbije weekend organiseerde manège Kattevenia in Genk twee wedstrijddagen van de KR. Tijdens de afsluitende 1.20m proef op zondag was het Sander Geenen die zich met Interceptor (Q.Breitling) tot winnaar mocht kronen. 

Met 14 van de 34 combinaties die dubbel foutloos sprongen tijdens deze Manche Safe Riding, kwam alles aan op snelheid. Sander Geenen wist duidelijk wat hem te doen stond, en stuurde de 9-jarige KWPN ruin Interceptor in een strakke chrono van 24.03 seconden de tweede fase rond. Ruim 70 honderdsten na Geenen klokte Jorne Jans af met Liberty (Game-Boy D 10). Michael Vreys reed iets voorzichtiger rond, en veroverde met Noblesse in 26.07 seconden de derde plaats. Geenen plaatste zich met Casqueenira Di Luna (Cassiro) ook nog net buiten het podium als vierde.

In de 1.20m proef op zaterdag ging de winst naar Emmaly Panis, die op de rug van Apollo V Z (Andiamo Z) tijdens de 2e fase als enige onder de 30 seconden wist te blijven. Henk Clabots reed met Linde Vd Zilverenhoek (Echo Van T Spieveld) naar een tweede plaats, voor Edwin Franco en Desperado Z (Der Senaat).

Sander Geenen ook in 1.15m al sterk

Ook in de voorafgaande 1.15m proef op zondag liet Sander Geenen al van zich horen. In het zadel van Joga (Le Voltaire) plaatste hij zich als tweede, een halve seconde trager dan Valerie Clauw die haar Chester VI Z (Clintissimo Z) naar het goud stuurde. De derde plaats ging naar Anouk Claes en Jalenco WH (For Pleasure). Winnares Clauw sloot ook nog eens net achter de top drie aan op de rug van Crespo.

Het 1.15m jachtparcours op zaterdag werd gewonnen door Lisa Ceunen met Cabriz van het Ringboomhof Z (Calvados Z). Ceunen snelde in een foutloze strakke tijd van 61.97 seconden naar de overwinning, net geen 5 seconden sneller dan nummer twee Henk Clabots. Clabots sprong met Icksilbera vh Meerdaalwoud (Cardento) in 66.76 seconden naar zilver, gevolgd door Schalini Deroo en Europa (Singapore).

Alle resultaten