Cyclus Hasselt: Een volledig overzicht met Sander Geenen en Wim Vinckx als ultieme winnaars

In Kuringen stond dit weekend de eerste manche van de cyclus op het programma.  Eerder gaven we reeds bericht van de verschillende klassementen en rubrieken, maar een algemeen overzicht blijft een must!

Bij de 4-jarigen kwamen er niet geen 250 combinaties aan de start. De resultaten van donderdag kunnen hier teruggevonden worden, die van vrijdag hier.  Van de 250 starters wisten 95 duo's het scorebord op nul te houden. Twee combinaties vielen net buiten de boot met één tijdsfout.

Vrijdag kwamen er bij de 5-jarigen 174 combinaties aan de start. Ook bij de vijfjarigen is het principe van clear round van toepassing. 110 duo's produceerden een nulronde, opnieuw kampten twee combinaties met de toegestane tijd. Op zaterdag deden nog eens 202 combinaties een gooi naar een plaatsje in het BK. 120 duo's hielden het foutloos.

Sander Geenen wint zesjarigen

Een gezamenlijk klassement van de ruim 306 6-jarigen kan hier teruggevonden worden. Sander Geenen won met Nicky Dillien's Alaska Z (Asca Z). Het duo wist als enige de chrono foutloos onder de 29 seconden te houden. Wim Vinckx volgde op het podium met D-Isci van de Kattevennen Z, een Darco-zoon. Het podium bij de zesjarigen werd afgewerkt door een ex-aequo met Wesley Carmans en Toon Maes.

Carmans deelde de derde plaats in het zadel van Arachna van de Brouwershoeve Z (Atomic Z) terwijl Toon Maes Feetje de Bioagrico (President) had opgezadeld.

Wim Vinckx domineert zevenjarigen

Wim Vinckx bezette zowel de tweede als derde plaats in de rubriek voor zevenjarigen. Vinckx snelde naar de eindzege met Adjani van Kattevennen (Aktion Pur Z) en volgde zichzelf op met Ovanna vd Withoeve (Bisquet Balou van de Mispelaere).  Vinckx wist met beide paarden als enige de chrono foutloos onder de 32 seconden te houden. De derde trede van het podium kwam op naam van Marjan De Wachter met Origi van de Maltahoeve (Marius Claudius).

Net buiten het podium volgde Lieze Maesen met Onermie van het Weyenshof (Thunder vd Zuuthoeve) voor Nick Verlies met Bajrang (Cador).

De resultaten bij de 7-jarigen kunnen hier bekeken worden.