Laurence Vanommeslaghe voor België naar FEI Dressuur Wereldbeker

Laurence Vanommeslaghe voor België naar FEI Dressuur Wereldbeker

Laurence Vanommeslaghe mag het water oversteken en onder de Belgische vlag aantreden tijdens de London International Horse Show. De amazone maakt haar reis samen met Edison (v. Johnson) en zal midden december starten in de Wereldbekerwedstrijd op Britse bodem. 

Vanommeslaghe behaalde met Edison eerder in oktober al tweemaal een top tien-notering tijdens de FEI Dressuur Wereldbeker Grand Prix en de Freestyle van het Equita Lyon. De Belgische amazone staat momenteel op de 40ste plaats in de FEI wereldranglijst terwijl Edison op 50 staat in de wereldranglijst voor paarden. 

Voor Nederland tekent Hans Peter Minderhoud present. De Nederlander zal Glock's Dream Boy NOP (v. Vivaldi) mee brengen. De hengst zal terug voor het eerst op het toneel verschijnen na de blessure die hij eerder dit jaar opliep. Ook Thamar Zweistra mag mee de Nederlandse eer verdedigen met Hexagon's Ich Weiss (v. Rubiquil). 

De top van de dressuur zal te zien zijn in Londen, waaronder ook kersvers Wereldkampioene Charlotte Fry met de hengst Everdale (v. Lord Leatherdale). Verder krijgen deze combinaties nog concurrentie van Ingrid Klimke, de Duitse amazone verbeterde onlangs nog haar eigen persoonlijke score in de Werelbeker Freestyle van Stuttgart met Franziskus FRH (v. Fidertanz). 


Credits: The London International Horse ShowPhoto ©: Agence Bordas