Lars Demeersman grijpt naar de 1.20m-paastrofee van KR Ruiterclub Genk!

Lars Demeersman grijpt naar de 1.20m-paastrofee van KR Ruiterclub Genk!

Lars Demeersman kan de paastrofee van de hoofdrubriek van de KR Ruiterclub in Genk op zijn kast plaatsen. Daarbij kon hij rekenen op Udancer Hero-merrie Helena D'Hyrencourt. 

Zo'n 43 combinaties waagden hun kans op het winnen van de paastrofee. In dit parcours op een hoogte van 1.20m konden negen ruiters dubbel foutloos blijven. Met een tijd van 34.82s was het Lars Demeersman die samen met Helena D'hyrencoury (Udancer Hero) met de trofee naar huis reed. Kyle Cuypers greep er net naast. Samen met Reva van't Buxushof (I'm Special de Muze) reed hij achttien honderdsten seconden trager door de chrono. Ook met Domiena van 't Buxushof Z (Dominator 2000 Z) deed Cuypers het niet sneller. Met deze Zangersheide-merrie landde hij op de derde plaats. Birthe Goossens kon met Stago CC Z (Stakkato Gold) naar de vierde plaats galopperen. Plaats vijf was voor trofee-winnaar Lars Demeersman, deze keer met Lambick van de Vlindervallei (Elvis Ter Putte). 

Tesse Geboers wint de pony-paastrofee in de 95cm-rubriek! 

Bij de pony's kon Tesse Geboers de paastrofee naar huis nemen. Maar vier van de zestien ruiters wisten twee foutloze fasen af te leggen, waarbij Tesse Geboers met Swarovski het snelst door de chrono reed. Floor Van Bouwel greep met Pimpernel DMC net naast de trofee, en moest genoegen nemen met de tweede plaats. Op drie landde Luka Noben met Joly's Janaika. 

Emma Lievens krijgt de 80cm-paastrofee

Ook op een hoogte van 80cm kon er bij de pony's een paastrofee gewonnen worden. Daarbij was het Emma Lievens met Madam's Miss Mira die naar de winst reed. Op twee landde Maxence Geenen met Melodie van de Vondelhoeve. Zij werden gevolgd door Paulien Vanlangendonck, die met On Y Va Van de Meidoorn naar het brons galoppeerde. 

Zondag 31 maart 

Ook op zondag viel er een paastrofee te winnen. Deze keer was het aan de paarden in een parcours op 95cm hoogte. Het was Ella Rayen die met Chantilly Z (Chapûltepec la Silla) de beker mee naar huis kon grijpen. Chris Geerts greep er net naast: met zeven honderdsten van een seconde verschil landde hij met Nila van de Rodenberg tweede. Op drie zien we Dorothy Paque met Boncouver. 

Maandag 1 april 

De paastrofee op maandag kon gewonnen worden in de 1.15m- en 1.05m-rubriek. In de hoogste proef was het aan Stephanie Bollen met Nirvana (Cohinoor VDL) om de winst mee naar huis te nemen. Lisa Ceunen deed er met Cabriz van het Ringboomhof Z (Calvados Z) zeven honderdsten seconden trager over, en reed op die manier naar de tweede plaats. De derde plaats ging naar Dries Vanthienen met Elordonne S (Lord Z). 

Op 1.05m-hoogte ging de trofee naar Niels Gerits met V'Amouretta (Vipolyte Z). Ook Robin Bielen deed  het met Amezing (Asca Z) foutloos, maar moest genoegen nemen met de tweede plaats. Angelina Hellebrand sloot de top drie af met Dakita Z (Dominator 2000 Z). 


Bekijk hier de resultaten