Koen Cerpentier kroont zich tot Oost-Vlaams Provinciaal Kampioen in Kerksken

Koen Cerpentier kroont zich tot Oost-Vlaams Provinciaal Kampioen in Kerksken

LRV Kerksen mocht afgelopen weekend het Provinciaal Ruitertornooi inrichten voor de provincie Oost-Vlaanderen. In de klasse Zwaar kreeg Koen Cerpentier het lint omgehangen. 

Elf combinaties streden om de titel van Provinciaal Kampioen in de 1.30m rubriek. Cerpentier trok aan het langste eind en zegevierde op Qwibus van d'Abelendreef (v. Vigo d'Arsouilles). Het duo zorgde na twee foutloze omlopen ook voor de enigste nulronde in de barrage. In diezelfde barrage zagen we Thomas De Cock aan het werk met Jalisco van het Eusselshof (v. Cicero Z). Zij besloten met het zilver. Ook Phaedra Polfliet deed een gooi naar het goud maar eindigde op drie met Odette van de Kruishoeve. 

In de Klasse Midden stond Warre Van Hove helemaal bovenaan met Oberon van de Dielaerthoeve (v. Elvis ter Putte). Joeri Van Bockstal achtervolgde op de tweede plaats in het zadel van Ginger VB (v. Wandor van de Mispelaere). Het podium werd besloten door Charlotte Van Ingelgem en Don't Stop (v. Dynamite vh Hazelarenhoekje). 

Op de middag was het Filip Verhelst die gekroond werd in de Klasse Licht. Op Lithano (v. Quinn vd Heffinck) was hij met een seconde voorsprong de beste. Niels Andries besloot zijn zomer met het zilver voor Kronos van den Dries (v. Nonstop). Amber Goethals besloot met brons op Isaura van de Meerputhoeve (v. Skippy II).

Dressuur

Ook de dressuur van de hoogste LRV-reeks, de klasse ZZ werd op het A-terrein verreden. De supporters zagen hoe Tine Vermeulen (LRV Eksaarde Doorslaar) overtuigend naar de provinciale titel reed, met haar Nimmerdam Special vh Linkebeke (v. Special Agent Amour). Fauve Van Landeghem (lRV Appels) reed naar plaats twee met Fürst Dinaro (v. Furst Nymphenburg), voor Griet Deleenheer (LRV Erpe Mere) met Landsheer (v. Bellisimo). 

In de reeks Zwaar 2 is er provinciaal goud voor Britta Busschaert (LRV Bassevelde) met Queen Unitanz VD (v. United). In Zwaar 1 gaat de overwinning naar Emily Van Mulders (LRV Ninove) met Tiziano Winhorses. LRV Eksaarde Doorslaar reed naar winst bij de viertallen Midden.

Alle resultaten

Bij de pony's kroonde Lars De Roo zich tot Provinciaal Kampioen in de klasse DM met Juul. Marie Hendrickx werd zowel tweede als derde op respectievelijk Brownstables Hannessy en Gruyter's Mellbourne.

In CM stond Febe Slachmuylders op één met M-Casanova van 't Morelhof en won ook het stijlrijdenm et de ruin. Louise Van Gysel stond met Joly's Joke op twee na de barrage en drie in het stijlrijden.

Alle resultatenBron: LRV