Kjenta Theetaert en Opium van Heiste winnen 7-jarigen rubriek in Aalter

Kjenta Theetaert en Opium van Heiste winnen 7-jarigen rubriek in Aalter

In Aalter werd er afgelopen weekend op regionaal niveau gesprongen en daarbij kwamen ook de jonge paarden aan bod. Kjenta Theetaert en Opium van Heiste namen de overwinning mee naar huis. Zij slaagden erin om een foutloze ronde achter hun naam te noteren en klokten af in 32,13 seconden. 

Voor Bjorn Vandenboscche en Tinkerbel Z volgden op de tweede plaats. Zij slaagden er eveneens in om een foutloze ronde achter hun naam te noteren en finishten in 32,80 seconden. Martin De Smet en Elium Du Chene waren goed voor een derde plaats. Zij kregen één springfout in het basis parcours. 

Jelle Sappin (Horigi de Sarlar Z) en Mathieu Laurent (Olympique van't Siamshof) volgden op plaatsen vier en vijf. 

6-jarigen

In de rubriek voor 6-jarige paarden sprong Bjorn Vandenbossche zowel naar de eerste als naar de tweede plaats. Voor de eerste plaats reed hij Pippa van't Heike (v. Hunter's Scendix x Nabab de Reve) foutloos rond in 32,84 seconden, voor de tweede plaats haalde hij Kataine van stal. Tom Camerlijnck en Perle van't Ongereet (v. Emerald x Calcento of Diamonds Z) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 34,35 seconden. 

Guillaume Ruant (Picobello Pallieter vd Bisschopp) en Bjorn Vandenbossche (Don't Touch Picobello Z) eindigden op de vierde en de vijfde plaats.

Bij de 5- jarige paarden werd er met een clear round systeem gewerkt. Ook bij de 4-jarige paarden werd dit systeem toegepast.