Kim Nullens zegeviert in KR Amazonekampioenschap in Opglabbeek

Kim Nullens zegeviert in KR Amazonekampioenschap in Opglabbeek

In de Derbyclub te Opglabbeek, Oudsbergen, werd afgelopen weekend het amazonekampioenschap van de KR verreden. Dat kampioenschap verliep over drie manches en in de beslissende finale ronde kroonde Kim Nullens zich tot de beste amazone van de KR. Regerend kampioene, Kaat Pluymers, werd derde. 

Kaat Pluymers kwam als regerend kampioene aan de start in dit kampioenschap. Net als toen had ze Cheyenne vd Berkenen Z (v. Cadence van t Gelutt Z) gezadeld maar moest dit jaar genoegen nemen met het brons. Voor dit kampioenschap kon Nullens rekenen op de tienjarige Nashville van het Schaeck (v. Zirocco Blue VDL). Over de ganse lijn was het duo op geen fout te betrappen, zo ook niet in de finale. Ze besloten het kampioenschap met een luttele foutenscore van 1,21 en werden gekroond tot kersverse amazone kampioenen van de KR. Het zilver kwam om de nek van Emmaly Panis, zij kwam heel dicht bij de score van Nullens in de buurt met Apollo V Z (v. Andiamo Z) en werd tweede.

Niels Wilms is concurrentie te snel af 

Op de dag van de finale stond ook de reguliere competitie gepland. Over 1.20m was het Niels Wilms die zegevierde in het zadel van Grimaldi de Virton (v. Tobago Chevrier). Op twee zagen we Phebe Knaepen op Vingino vh Legitahof Z (v. Vigo d'Arsouilles) gevolgd door Tony Gerits met Chanelle van het Guldenhof (v. Thunder van de Zuuthoeve). Eline Lopes was de laatste die een graantje kon meepikken op Damba (v. Berlin).

Gerits kon over 1.15m dan weer de overwinning in de wacht slepen met Chanelle van het Guldenhof. Ook hier greep Knaepen net naast de winst met Chanelle van het Guldenhof en werd tweede. Voor Henk Clabots was er op Labolina vh Meerdaalwoud Z (v. Levisto Z) de derde plaats. Valerie Clauw besloot de lijst met geklasseerden op Accor de Roulard (v. Exploit de Roulard). 

Phebe Knaepen is eeuwige tweede

Op vrijdag was het wederom Knaepen die in de hoofdrubriek het zilver mee naar huis nam op Vingino vh Legitahof Z. Deze keer was het Kelly Cornelis die ze voor haar moest dulden op Heart And Soul Z (v. Heart Beat vd Bisschop). Glenn Clauw mocht mee met de amazones op het podium en werd derde met Hanukkah Gravelotte (v. Arko III). 

Ann Tielen won de 1.15m rubriek op Kyra V/H Dingeshof (v. Darco). De tweede plaats was voor Joris Aegten met Quelle Aeg (v. Indoctro), die voor bleven op Lode Pieters en Noa (v. Zavall VDL). 

Diaz Lanslots beste ponyruiter

Bij de pony's was het Diaz Lanslots die op Black Magic (v. Mikel) zegevierde in de 1m rubriek. Demi Smeets bleef ook dubbel foutloos in het zadel van Nico en werd tweede. Een springfout hield Alyssa Staes van de overwinning met Roos. Sterre Vanheusden stuurde Tim T (v. Justice HR) naar de vierde plaats, gevolgd door opnieuw Lanslots, nu in het zadel van Kolverenhof's Lira (v. Eikenhorsts s Manfred). 

Lanslots liet ook geen ruimte voor de concurrentie over de 90cm met Double Dutch (v. Dutch Capitol). Lien Cardeijnaels zat hen op de hielen met The Champ en werd zo tweede voor Louise Hendrickx en Merel s Caressa (v. Country). De laatste dubbel foutloze ronde werd gereden door Goele Timmermans die vierde werd met Pietje (v. Wielgema s Nelson). 

Alle uitslagen


Foto©: Derbyclub Opglabbeek