Jorne Schroyen zegeviert in Zonhoven

Jorne Schroyen zegeviert in Zonhoven
Afgelopen weekend kwam de KR in actie op de pistes van de Zonnehoef in Zonhoven. In de hoogste rubriek op zondag was Jorne Schroyen de grote winnaar.

Het was ongetwijfeld een goed weekend voor Jorne Schroyen. In de rubriek over 1.20m nam hij op zondag tweederde van het podium in beslag. Met Qadira Van De Schemmersberg (v. Nabab de Reve) sprong hij de tweede fase in 31,44 terwijl hij met My Way van de Schemmersberg (v. Elvis ter Putte) dat nog sneller deed en in 28.31 over de finish kwam en zo zichzelf naar de tweede plaats verwees maar ook de overwinning nam. 

Ellen Geuten sprong met Dylana JT (v. Lord Chin) naar een derde plaats. Merithe Luyten was de enigste die zich nog wist te plaatsen en kwam met Quite Cool van Dorperheide (v. H&M Chilli Willi) op de vierde plaats. 

Ook op zaterdag kon Schroyen met My Way een goede zaak doen en werd er tweede in de 1.15m rubriek. Hij moest Alexander Liefsoens met Kannika CL Z (v. Kannan) laten voorgaan op één. Liefsoens werd eveneens vierde met Elvinica CL Z (v. Elvis ter Putte), Stefanie Grootjans ging hen voor op drie met Quinn Pirate (v. Karmel van de watering). 

Kyle Cuypers sprong in het zadel van Qualite de Toulon van t Buxushof (v. Toulon) naar de overwinning op zondag in het parcours over 1.15m. Enkel Alexandru Azaicai bleef er nog foutloos in de tweede fase en werd met Dream Boy Dulano Z (v. Domintaro 2000 Z) tweede. 

Zowel Sofie Luijten als Sylke Fransis reden een tweede fase maar besloten deze met 4 strafpunten. Luijten werd met Healey (v. Griseldi) derde, Fransis eindigde met Hotshot van de Vlierbeek Z (v. Hopalong Cassidy) op vier. 

Alle resultaten