Jorne Jans zet Grote Prijs op naam in KR Diepenbeek

Jorne Jans zet Grote Prijs op naam in KR Diepenbeek

De Kempische Regionale hield afgelopen weekend halt op de pistes van het Grovenhof in Diepenbeek. In de Grote Prijs was het Jorne Jans die aan het langste eind trok en won met Liberty. 

De twaalfjarige BWP ruin komt uit de fokkerij van Marcel Soetaers. Samen met Jans was het duo één van de zes finalisten in de barrage. Een foutloze rit met een tijd van 35,34s leverde hen de winst op. Henk Clabots volgde net geen seconde later op twee, hij reed Just A Lonely Boy Stuyvenberghof (v. Cicero Z). Jorne Schroyen nam gretig twee plekken in de top vijf voor z'n rekening. Op Naomi vh Kapelhof Z (v. Numero Uno), een elfjarige Zangersheide merrie, nam hij de laatste podiumplaats in beslag. Het duo was slechts 69 honderdsten trager dan Clabots. 

In het zadel van Qadira van de Schemmersberg, een zevenjarige BWP merrie van Nabab de Reve en gefokt door Pierro Meuwis, werd Schroyen nog eens vierde. Zij zorgden voor de laatste foutloze rit. Wout Michiels zagen we in de barrage met Octavia (v. Kannan) terug. Ondanks de snelste tijd werden zij vijfde en kregen twee springfouten aangerekend. Jordy Clauw was met Healy D (v. Cicero Z) de laatste combinatie in de barrage en kwam op zes.

Een rubriek eerder was het Karen Josse die Incredible (v. Tyson) naar de zege stuurde in het 1.15m hoge parcours. Met anderhalve seconde verschil hielden ze Dirk Vrancken met Quelle Donna van de Wezelhoeve achter zich op twee. Drie was voor William Schuppen met Regera (v. Acteur AS). 

Vrijdag

Op de eerste dag van het weekend kon Neeltje Vanrusselt de overwinning boeken in de hoogste rubriek en stuurde Quitana feilloos het 1.20m hoge parcours rond en met 2,5 seconden voorsprong naar winst. Inge Schepers zagen we met Kalinka vd Zwartbleshoeve (v. Zidane) op twee. Voor Ellen Geuten en Dylana JT (v. Lord Chin) was er de derde plaats. 

De 1.15m rubriek kwam op naam van Marijke Both en Quinto van het Swennenhof. Dorien Mombaerts volgde met Iriya-V op twee voor Tony Gerits met Chanelle van het Guldenhof (v. Thunder vd Zuuthoeve) op drie. 

Pony's

De hoogste ponyproef daagde de ruiters uit in een 1m hoog parcours. Charina Beckers zorgde op Orchid's Matador (v. Kantje's Ronaldo) voor het beste resultaat en won. Annabel Moors kwam met Fientje-een op twee. Op drie zagen we Héré Boden met Milan terwijl Thorben Loos met Woodfield Sparrow de laatste in actie was in deze rubriek. 

Moors won op haar beurt de 90cm in het zadel van Fientje-een. Zij zorgde voor een dubbel foutloze omloop, net als Eline Nicolai dat ook kon met Everest Britt (v. Brandy XIII). Voor Beckers en Orchid's Matador was er hier de derde plaats. Op vier kwam Julie Manshoven met Jody PCM voor Maite Verlinden en Obey. 

Resultaten



Foto ©: Jorne Jans