Jonas Vanhollebeke start outdoor seizoen met Grand Prix zege

Jonas Vanhollebeke start outdoor seizoen met Grand Prix zege

De West-Vlaamse springruiters verzamelden afgelopen weekend bij Stal de Ark. In de 1.25m regionale Grand Prix sprong Jonas Vanhollebeke, na een barrage met 10, naar de winst. De ruiter was één van de drie foutloze barrage-combinaties met zijn 16-jarige Hacha vd Heksehoeve Stal DHC.

Samen met de dochter van Skippy II verwees Vanhollebeke, Aline Sercu met Darranty By Mdl (Warrant) naar de tweede plaats. Sercu strandde eveneens op de vierde plek met haar BWP-merrie, La Belle Van Sombeke (Houston). Het podium van deze 1.25m rubriek werd afgewerkt door Sarah Ver Linde en de zevenjarige Carambelle vd Barre Hoogte Z (Carambolle vd Hunters).

Net buiten het podium vervolledigde Bjorn Vandenbossche de top vijf in het zadel van zijn eigen Pippa van 't Heike (Scendix). Vandenbossche, die eerder deze maand trotse vader werd, won de dag erna nog de 1.20m rubriek in Aalter.

Eerder hield Louise Florizoone de concurrentie achter zich met de 11-jarige Zangersheide-merrie, Mabelle van Eyck Z (Mylord Carthago). Het paar bleef ruim twee seconden voor op Femke Deny met Anton Z (Adorado). In deze 1.15m rubriek werd het podium afgewerkt door Olivier Verhaeghe en Kingston Van De Zwarte Stok (Casario II).

In de 1.10m Fun Tour regeerde Megan Perquy met de zesjarige Rosie Van het Wilderhof. Met ruim drie seconden verschil volgde Renée Goethals in het zadel van Glamira (Canadian River), voor Wouter Declerck en Quevedo van het Roelhof (Lavallino Ter Klomp).

Alle resultaten