Jolly Topknolie imponeert tijdens provinciaal kampioenschap Antwerpen!

Jolly Topknolie imponeert tijdens provinciaal kampioenschap Antwerpen!

LRV Rijkevorsel en Jolly Topknolie (onthou de naam!) hebben deel 1 van de mega-organisatie van het provinciaal kampioenschap Antwerpen, met glanzende glans doorstaan. Volgende zondag doen Jollie Topknollie en LRV Rijkevorsel dat nog eens over met het Nationaal Ponytornooi.

Zeven combinaties plaatsten zich voor de barrage van de klasse D-Midden. Vier combinaties bleven foutloos. Renée Caers (LRV Lichtaart) opende de barrage met een foutloze barrage met Zion II VDK. Met nog twee combinaties te gaan, stond Renée nog steeds bovenaan, want de vier combinaties die na haar kwamen maakten ofwel een fout of waren net iets trager, zoals Lieselot Kooremans (LRV Merksplas) die met Kit Nran (v. Tabrag) naar de vierde plaats reed. Als voorlaatste starter kwam Kirsten Franken (LRV Wuustwezel) in de piste met haar Ulrike de l’ Escaut (v. Kadans van de Groenheuvel). Ze bleef foutloos en deed maar meer dan tien seconden sneller dan de tijd van Renéé. Straffe madam, straffe combinatie die Kirsten. Lieselot Kooremans, wist toen al dat ze voor een schier onmogelijke opdracht stond en reed haar Pixie B (v. D’Hyrencourt) dankzij een mooie en foutloze barragerit naar de tweede plaats.


In het stijlrijden is er een eerste plaats voor Renée Caers. Lieselot Kooremans (Kit Nran) pakt het zilver, voor Lore Sips (LRV Sint Lenaarts) met Romy B2 (v. Brownboy TH) en opnieuw Lieselot Kooremans (LRV Merksplas).


In de klasse C-Midden mocht Vinz De Weerdt (LRV Koningshooikt) een barrage tegen zichzelf rijden om uiteindelijk zijn provinciale titel met Skybreaker van den Kievit (v. Ulk d’ Ete) te verlengen. De ideale generale repetitie voor het nationaal kampioenschap waar hij ongetwijfeld opnieuw bij de favorieten op nationaal goud hoort.


In de klasse B-Licht sprongen vijf combinaties naar de barrage. Daarin was de razendsnelle combinatie Michelle Verlinden (LRV Zoersel) en haar Oilily van het Rozendaelhof (v. Goldfinger) de allersnelste. Ze was drie seconden snelle dan June Caers (LRV Lichtaart) met Oelala Golden H, net als de Oilily, een dochter van de ponyhengst Goldfinger. Ferre Adriaensen (LRV Rijkevorsel) ging op eigen bodem voor de allersnelste tijd met zijn Igor, de tijd zat goed … helaas kwam er een springfout op het scorebord. Plaats vier ging eveneens naar Michèle Verlinden met Uncle Jack van ’t Rebelshof. Tuisruiter Max Adriaensen (LRV Rijkevorsel) reed Ten Ankers Freeanca (Vivienne’s Vision of Freedom) naar de vijfde plaats.


In het stijlrijden was het goud voor Amelie Van De Putte (LRV Herenthout) met Vic van de Nieuwe Heide (v. Borghof’s Gentle Gerwin). Het zilver gaat naar Max Adriaensen. June Caers pakt brons en Michèle Verlinden, tekent voor de plaatsen drie en vier.


Bij de A-pony’s gaat het provinciale goud naar Jana Vissers (LRV Oud-Turnhout) met Induna van Duversputten. Audrey Duffeler (LRV Koningshooikt) reed met zilver naar huis en Leonie Van Elsen (LRV Herenthout) pakt provinciaal brons. Bij de allerkleinste pony’s is het goud voor Laura Kapers (LRV Koningshooikt) met Lucky.


bron: LRV/ F© LRV