Jolien Demeyer domineert het Z-podium in Ardooie

Jolien Demeyer domineert het Z-podium in Ardooie

Afgelopen weekend organiseerde de LRV van Ardooie hun outdoortornooi voor de West-Vlaamse ruiters. Ondanks de natte dag zakten heel wat deelnemers af naar Ardooie en ook Jolien Demeyer tekende opnieuw present, met twee medailles in de klasse Zwaar!

Elf combinaties kwamen aan de start in de 1.30m-rubriek. Demeyer had maar liefst drie paarden gezadeld voor deze klasse, met succes. Op Qrazy van 't Landouwehof (v. Windows vh Costersveld), haar eigen zevenjarige fokproduct, zorgde de amazone van LRV Wingene voor de snelste foutloze omloop. Het duo stopte de klok op 32,61. Maar ook de tweede snelste tijd van 32,64 werd gereden door een sterke Demeyer, in het zadel van Chablis-J (v. Flamenco Desemilly). Ann-Florence Noppe hield de eer van de organiserende vereniging hoog en reed naar de bronzen medaille op Noblesse (v. Breemeersen Adorado). 

Demeyer reed enkel maar nulrondes want ook haar vertrouwde Grande-J (v. Clinton) was op geen fout te betrappen en bezorgde haar amazone nog een vijfde plaats. Kelly Dhondt van LRV Oedelem-Beernem kaapte de vierde plaats weg met Mylady Van Den Doorn (v. Cooper vd Heffinck). De laatste dubbel foutloze uitslag was voor Vital Gheeraert, hij stuurde Esaura vh Ooievaarshof (v. Skippy II) naar de zesde plaats. 

Klasse Midden

Het podium van de 1.20m-rubriek bestond volledig uit plaatselijke combinaties! Edouard Noppe voerde aan met Elegance "F" (v. Orame). Zij bleven net geen veertig honderdsten voor op Justine Defour en Galaxy III (v. Couterro U). Ann-Sophie zorgde op haar beurt voor nog een medaille voor de familie Noppe en kreeg het brons omgehangen in het zadel van Grappa v/h Pijnvenhof (v. Quidam de Revel). De vierde plaats werd ingevuld door Vic Pintelon en Stanley v/d Hunters Z (v. Scendix), gevolgd door Yana Coppillie en Erle Hof ter Zeedycke (v. Thunder van de Zuuthoeve), die haar comeback in de sport maakt. 

Klasse Licht

Jarne Gyssels greep de winst over 1.10m met Radical van de Pereboom (v. Chatman) met ruim 2,5 seconden voorsprong. Op twee achtervolgde Robin Dupon met Qui Vive van de Roterijhoeve (v. Jos van d'Abdijhoeve). Het podium was compleet met Jan Soenens en Isabelle (v. Courtello Z) op drie. Hélène Mestdagh stuurde Newman ML Z (v. Nonstop) foutloos naar de vierde plaats en bleef voor op Ruben Descheemaeker en Ritchie Riccardo VR (v. Untouchable).

Alle uitslagen