Jolie van der Berghoeve wint in Vejer, Leon Brutsaert levert Belgische zege

Jolie van der Berghoeve wint in Vejer, Leon Brutsaert levert Belgische zege

De Sunshine Tour kreeg ook de achtjarige paarden aan de start op woensdagnamiddag. Van de 51 startende combinaties was de Belgisch gefokte Jolie van der Berghoeve de beste onder haar Spaanse ruiter. Wat later liet Leon Brutsaert de Brabançonne weerklinken bij de Farewell van de 7-jarige paarden. 

De 8-jarige dochter van Jaguar vd Berghoeve bleef keurig van het hout af en werd door Carlos Bosch Cebrian naar de overwinning gestuurd. Met slechts een klein verschil volgde Michael Hughes op twee met Tullibards Bennys Special (Tullibards Bennys Legacy). Het brons was eveneens Belgisch getint want Daniel Deusser loodste de 8-jarige BWP ruin Quaresma van 't Paradijs (Bamako de Muze) naar de derde plaats. Zij werden op de voet gevolgd door nog een BWP gefokte ruin, Qointreau van't Hoogeinde. Deze zoon van Stakkato kwam aan de start onder Aniek Diks en werd vierde. 

Leon Brutsaert noteerde zich op acht in het zadel van de BWP merrie Qoeketine van T&L (Corydon van T&L) en bleef voor op Dries Dekkers met Casaltonia (Casallco) op negen. De top tien werd dan weer besloten door Andres Vereecke en Que Pasa de Regor, een dochter van Hunter's Scendro. 

Resultaten

Brutsaert sprong in het zadel van de 7-jarige Aruna DH Z, een dochter van Aktion Pur Z naar de winst in de Farewell-rubriek. Jordy van Massenhove liet van zich horen op Romeo d'Augustijn en stuurde de BWP ruin van Vigo d'Arsouilles naar de tiende plaats. 

In de finale voor 7-jarigen stuurde Dimme D'haese de Nixon van 't Meulenhof-nakomeling Renshaw van't Meulenhof naar de zevende plaats. Manuel Thiry plaatste zich met Sandra de la Marchette Z (Sandro Boy) op twaalf gevolgd door Vermeulen en Mackencie (Hanley) op veertien. 


F. ©: Sunshine Tour