Jessica von Bredow-Werndl trapt Dressuur Wereldbeker in Basel af met winst in Grand Prix

Jessica von Bredow-Werndl trapt Dressuur Wereldbeker in Basel af met winst in Grand Prix

In het Zwitserse Basel stond deze namiddag de Grand Prix voor de Wereldbeker Dressuur op het programma. De Duitsers deden hier wat de Duitsers het beste kunnen, en domineerden er het klassement. Samen met de zestienjarige merrie Tsf Dalera BB (Easy Game) deed Jessica von Bredow-Werndl de monden van zowel publiek als jury openvallen, en scoorde er een fantastische 83.456%.

Geen enkele jury gaf von Bredow-Werndl en Tsf Dalera BB een score onder de 82%, waarmee de winst unaniem werd beslist. Landgenote Isabell Werth mocht als laatste de piste binnentreden in het zadel van de dertienjarige hengst Dsp Quantaz (Quaterback). Werth zette een geweldige proef neer, maar kon helaas niet tippen aan het winnende resultaat. De jury was ook hier unaniem en plaatste het duo als tweede met een totaal van 78.261%. Hiermee werd de Nederlandse amazone Dinja van Liere op de rug van de elfjarige KWPN vosruin Hartsuijker (Johnson) naar het brons verwezen. Van Liere reed naar een totaal van 75.609%, waarbij ze de jury bij E het meest overtuigde en net iets lager werd gescoord door de jury bij B.

Ook de overige twee top vijf laureaten wisten meer dan 75% op het scorebord te laten noteren. De Deense Nanna Skodborg Merrald volgde op de vijftienjarige Oldenburger ruin Blue Hors Zepter (Blue Hors Zack) als vierde met 75.152%, Benjamin Werndl eindigde in het zadel van de negentienjarige Westfalen ruin Daily Mirror 9 (Damon Hill) op 75.056% en een vijfde plek.

Voor ons land kwam Jorinde Verwimp aan de start. Zij reed de elfjarige Oldenburger ruin Charmer (Charmeur) naar 69.109% en een dertiende plaats.

Vind de volledige uitslag hier.

Foto: © Tomas Holcbecher for Equnews