Jérôme Guery op één en twee in finale 7yo van Oliva!

Jérôme Guery op één en twee in finale 7yo van Oliva!

Jérôme Guery doet opnieuw waar hij het best in is - winnen! De Belgische springruiter heeft zichzelf weten te overklassen in de finale voor 7-jarige paarden van Oliva. 

Guery had in een 24-koppige barrage de leiding weten te nemen in het zadel van Remus de Mariposa. Met de zoon van Lector vd Bisschop uit de fokkerij van Koen De Brabander stopte hij de klok op 42,37s en leek onklopbaar tot hij zelf nogmaals aan de start kwam. Gewapend met de Canturo*Bois Margot-nakomeling Hitch d'Ellipse stak hij zichzelf zonder moeite voorbij en verbeterde zijn tijd naar 41,64s. Alsof dat nog niet genoeg was schreef Guery ook nog eens de vijfde plaats op naam met Romulus de Mariposa (Lector vd Bisschop). 

De Nederlander Thijmen Vos weerhield een Belgisch podium en nam zelf de derde plaats in beslag met Cornelis Vm Z, een Zangersheide ruin van Classe HS. Na hen op vier volgde Virginie Thonon op de rug van Lowtaxe du Seigneur (Hortaxe du Seigneur). Voor Daan Bernaerts en de BWP merrie Rosa KC (Diamant de Semilly) werd de zesde plaats genoteerd. 

De Belgen sprongen uitmuntend in deze rubriek met nog een klassering voor Constant van Paesschen (Rolex by Hidalgo Z), Tatiana Troiani (Madansa B), Bertrand Genin (Mary Lou) en Mathieu Guery (Hope du Park). 

Resultaten


F. ©: 1clicphoto