Jérôme Guery laat meteen van zich horen in Dublin

Jérôme Guery laat meteen van zich horen in Dublin

De internationale opkomst op de Dublin Horse Show mocht voor het eerst de pistes betreden in de Snelheidsproef. Met hindernissen op 1.45m hoogte was het de bedoeling zo snel mogelijk te finishen, uiteraard ook zonder daarbij een fout te maken. Jérôme Guery kwam helemaal in het begin in actie in het zadel van Juristo van het Hagenhof en zette meteen een snelle ronde neer. 

De veertienjarige BWP ruin tikte geen enkel hout aan en werd door Guery in een tijd van 65,27s naar de finish begeleid. Het duo stond daarmee bovenaan de uitslag in het begin van de rubriek. Uiteindelijk konden ze deze openingsproef besluiten met een tiende plaats! Yves Vanderhasselt had Jeunesse (v. Eldorado vd Zeshoek), eveneens een veertienjarige BWP paard, gezadeld maar liep met de merrie tegen de tijdslimiet aan. Zij rondden af met twee tijdsfouten op 33.

De volledige top vijf kleurde Iers met een overwinning voor Michael Pender. Hij stuurde HHS Vancouver (v. Indoctro) foutloos rond in een snelle tijd van 57,23s. Landgenoot Richard Howley zat hem op de voeten maar kwam met Mansini Ltd (v. Caressini L) 39 honderdsten trager over de eindmeet en werd tweede. Het podium werd besloten door Seamus Hughes Kennedy en Cuffesgrange Cavadora (v. Z Wellie). 


Resultaten