Jérôme Guery blijft beste Belg op Longines Ranking, von Eckermann tiende keer bovenaan

Jérôme Guery blijft beste Belg op Longines Ranking, von Eckermann tiende keer bovenaan

De Longines Ranking is bijgewerkt met de resultaten van 01/05/2022 tot 30/04/2022 en de top tien werd opgeschud. De nummer één blijft ongewijzigd, Henrik von Eckermann is nog steeds de beste. Voor ons land is het nog steeds Jérôme Guery die de Belgische eer hoog houdt, Gregory Wathelet stijgt traag maar gestaag. 

Dat is 10! De tweevoudig wereldkampioen en Olympisch gouden medaillewinnaar Henrik von Eckermann is voor de tiende opeenvolgende keer de nummer één van de wereld op de Longines Ranking. Met 3598 punten blijft de Zweed solo aan de top. De Franse Julien Epaillard blijft op zijn tweede plaats, maar krijgt het gezelschap van de Amerikaanse McLain Ward die een plaatsje opschuift en van de vierde naar de derde plaats gaat! Daarmee eindigt de Zwitser Martin Fuchs op de vierde plaats. Voor Nederland wisselt Harrie Smolders van zes naar vijf. 

Maikel van der Vleuten (NED) maakt een van de grootste sprongen in het klassement en gaat van de tiende naar de zesde plaats. Marlon Modolo Zanotelli (BRA) blijft op zeven staan. Conor Swail (IRL) zakt van vijf naar acht, terwijl Kent Farrington (USA) vier plaatsen wint en nu nummer negen is op de ranglijst. Shane Sweetnam (IRL) behoudt zijn top tien-positie, maar zakt van acht naar tien. 

Jérôme Guery houdt vast aan zijn achttiende plaats en blijft zo de beste Belg in de ranking. Gregory Wathelet stijgt één plaatsje en gaat van 26 naar 25. Gilles Thomas moet op zijn beurt twee plaatsen inboeten en zakt naar 34, ook Wilm Vermeir zakt en komt op 37 te staan. Nicola Philippaerts zien we op 44, terwijl Pieter Devos zijn intrede maakt in de top vijftig en van 52 naar 50 klimt. Gudrun Patteet maakt een grote sprong en komt de top 100 binnen, ze gaat van 102 naar 90! 

Bekijk de volledige ranglijst hier