Jens Nijs schittert met GP-winst in Westmalle

Jens Nijs schittert met GP-winst in Westmalle

Tijdens de tweede editie van de regionale VOR wedstrijd, georganiseerd door de Galgehoeve in Westmalle, wisten op zondag twaalf combinaties zich te kwalificeren voor de herkansing van de 1.25m Grote Prijs. 

Slechts drie combinaties wisten het verkort parcours foutloos af te werken. Daarbij snelde Jens Nijs met Faldiano naar de winst. Samen met de 14-jarige Heartbreaker-zoon bleef de Antwerpse springruiter voor op Jarne Francken met zijn  Dame Z. Laurent Nuyens vervolledigde het podium op de rug van Zalando vh Schaarbroek Z.

Net buiten het podium sprong Nico Van der Plaetsen naar de vierde plek. In het zadel van Ultra Blue J werd hij opgevolgd door Jens Van Dyck met Garrincha Hedoniste.

Op zaterdag hield Stephanie Goemaere de concurrentie achter zich in de 1.25m hoofdrubriek. Op de rug van Topaas d'Edouard Joly bleef Goemaere voor op Nico Van der Plaetsen met Ultra Blue J en Eveline Voermans met Atoucha VD.

De 1.15m rubrieken kwamen op naam van Frederique Bormans (Charisma vh Juxschot Z) en Joke Van Inderdael (Dagano Van den Achterste Dries).