Jenny Pauquet en Axel Vandoorne laten Belgisch volkslied klinken in Lier

Jenny Pauquet en Axel Vandoorne laten Belgisch volkslied klinken in Lier

In Lier heeft Jenny Pauguet haar sterke prestatie verder gezet. Samen met Amaretto Z (Argento) haalde Pauquet op vrijdag nog een tweede plaats in de Youngster Tour. Vandaag sprong het paar naar de winst. In de 1.35m CSI2* rubriek hield Axel Vandoorne de winst in eigen land.

In de rubriek voor vijf-en zesjarigen sprong Pauquet met de zesjarige zoon van Argento  (fokker: Guido Pauquet & Christine Pckes) naar een nipte winst. Op slechts 0.15 seconden verschil volgde de Ier, Graham Grant met de sBs-merrie, Miss Jet Set D.B. (Hunters Scendro). Ugo Berrittella volgde voor eigen publiek op de derde plek.

In het zadel van Haiti du Park (Tinka's Boy) verwees de Belg, Micky Morssinkhof met Comme Ci Comme Ca (Comme Il Faut) naar de vierde plaats. De Belgische amazone, Liesje Vanderwegen vervolledigde de top vijf met onder het zadel haar eigen gefokte, Agalie van het Wimpelhof Z (Aganixu du Seigneur). 

Yenthe Schrijvers sterkhouder in de 1.30m ochtendrubriek

Eerder bleek Yenthe Schrijvers de Belgische sterkhouder in de 1.30m ochtendrubriek. Samen met Blue Ivy (Balou du Rouet) sprong Schrijvers foutloos naar de zesde plaats. Proefwinst kwam op naam van Hessel Hoekstra en Kathleen WV (Vigo d'Arsouilles). 

Axel Vandoorne zet Belgische zegereeks verder

In de 1.35m internationale rubriek sprong Axel Vandoorne naar de winst. Samen met de BWP-ruin, Jacarta (Larino) bleef de West-Vlaming net geen drie seconden voor op landgenoot, Jorik Vervoort en Tibo van de Blokvenhoeve (Thunder van de Zuuthoeve). De derde plaats kwam op naam van Charlotte Höing en Casio HE (Canstakko).

Net buiten het podium sprong Bjorn Vandenbossche met de sBs-hengst, Junior (Thunder vd Zuuthoeve) foutloos naar de vijfde plaats. Met één springfout volgde Lieven Devos in het zadel van zijn vertrouwde Hannibal.