Janne Caals wint nipt de Euregio Woutershof Finale! Diaz Lanslots scoort bij pony's

Janne Caals wint nipt de Euregio Woutershof Finale! Diaz Lanslots scoort bij pony's

Het werd een spannende 1.20m finale tijdens de Euregio Woutershof in Kuringen. Op zondag domineerde Oost-Vlaamse amazone, Janne Caals het podium. Samen met haar eigen gefokte Leffe van de Zandloper (Houston) won Caals de rubriek. Kers op de taart plaatste de amazone zich ook op de derde trede van het podium.

Caals en de 12-jarige Houston-merrie reden in 39,10 seconden naar de winst en verwezen zo Niels Wilms met de SF-ruin, Grimaldi De Virton (Tobago Chevrier) naar de tweede plaats. Wilms volgde na een finish in 39,49 seconden met twee honderdsten voorsprong op Caals en de BWP-merrie, Quizz van de Zandloper (Corydon van T&L).

Vijftien combinaties kwalificeerden zich voor de barrage van deze 1.20m finale. Net buiten de top drie volgde Olivier Nouwen met Heros van het Hezerhof (Nonstop) voor Caitlin Liefsoens en Agalino CL Z (Aganix du Seigneur).

Eerder won Anisa Houtmeyers de 1.10m finale. Op de rug van de 16-jarige Hardy van het Buekenhof (Triomphe de Muze) bleef de amazone ruim één seconde voor op Stefanie Grootjans en de 10-harige dochter van Cumthago C, Nechama Van De Pertjeshoeve. Saar De Wolf vervolledigde de top drie met Kiolana Asborne Z (Kioto vh Simsehof).

De 1.00m finale kwam op naam van Jordy Clauw. Clauw en zijn KWPN-ruin, Crespo verwezen Karl Lacus met Million Dollar Baby du Mayeur EI (Fidelgo du Houssoit) naar de tweede plaats. Het paar werd opgevolgd door Sarah Lelievre en haar Zangersheide-merrie, Tasty Lady DT Z (Thunder vd Zuuthoeve).

Diaz Lanslots scoort hoogste ponywinst!

In de 1.00m ponyfinale hield Diaz Lanslots de concurrentie achter zich. Lanslots sprong met zijn 20-jarige NRPS-merrie, Black Magic (Mikel) naar de winst. Slechts twee combinaties noteerden een dubbel foutloze omloop. Samen met Valiënte (Hoppenhof's Hero) volgde Birsen Vercammen op bijna twee seconden verschil. Julie De Brone vervolledigde de top drie in het zadel van Inneke van het Voorbos (Top NAtrio).

Het paar werd opgevolgd door Feye Van Dooren die met Orchids Liberty (Kantjes Carlando) voor bleef op Tristan Melotte en VPS Day Dream (Gavanie).

Alle uitslagen