Janne Caals en Leffe van de Zandloper nemen winnende start in Lier

Janne Caals en Leffe van de Zandloper nemen winnende start in Lier

Deze week zijn er heel wat prijzen te verdelen dankzij Lieven Hendrickx Horse Supplements, tijdens de Carnaval Euregio in het Azelhof. Op de eerste dag sprong Janne Caals meteen naar de hoofdwinst. Samen met Leffe van de Zandloper domineerde de Oost-Vlaamse de 1.20m hoofdrubriek.

Caals en haar 12-jarige dochter van Houston bleven als enige foutloos onder de 26 seconden. Het duo verwees zo Christophe Averein met Azarette van de Haciënda. Evy Claeys werkte de top drie af met de 10-jarige Nasty Flamme (Houston).

Als kers op de taart plaatste Janne Caals zich eveneens op de vierde plaats. Samen met Quizz van de Zandloper (Corydon van T&L) bleef Caals ditmaal foutloos voor op Marthe-Louize Dieu en STB Caramel Z (Cartagho Z).

Amy Tan zorgt voor Nederlandse winst

In de 1.10/1.20m hoofdrubriek voor de pony combinaties hield de Nederlandse amazone Amy Tan de concurrentie achter zich. Samen met de 17-jarige BWP-merrie, Geena Lisa (Bonnie Prince Charlie) bleef Tan net geen seconde voor op Emmy Briers met Qualinka (Kantjes Farhan) onder het zadel. Robin Vermeir volgde op een derde en vierde plaats.

De dochter van Wilm Vermeir plaatste zich op de derde plaats met Kristal Sparkle van Begeveld (Ponyhoeve Bright Sparkle) en met Extrait de Tatowin de Tinmont (Furzley Fox Trot 44) op vier. Bethany Vos vervolledigde de top vijf in het zadel van de 12-jarige Still Got Me.