Jan Vlemmix moet Jelmer Hoekstra voor zich dulden in 1.45m Gold Grand Prix Lier!

Jan Vlemmix moet Jelmer Hoekstra voor zich dulden in 1.45m Gold Grand Prix Lier!

Op zondag weerklonk na afloop van de nationale Gold Grand Prix in Lier, het Nederlandse volkslied. De in België-wonende Nederlander, Jelmer Hoekstra sprong na een barrage met zeven naar de 1.45m winst met Verdison (Verdi).

Geen van de combinaties slaagde erin de barrage foutloos af te werken. Met één springfout en ruim twee seconden voorsprong bleef Hoekstra voor op Jan Vlemmix en Quinar van het Drongengoed (Kannan). De derde plaats kwam op naam van Final Touch De Tiji (Don't Touch Tiji Hero).

Net buiten de top drie volgde Anthony Philippaerts met Gabell d'Arvor (Kannan) voor Dirk Demeersman en zijn eigen gefokte, Carrasco Z (Cornet Obolensky).

Eerder verzekerde Zoe Anteunis zich van de 1.35m winst! Antheunis sprong met Quincy vh Gebroekerhof Z (Quilimbo) naar een nipte eindzege. Op nog geen tiende van een seconde verschil volgde Bert Panneels met Ogina vd Bisschop (Vigo d'Arsouilles). Tom Verduyn vervolledigde de top drie in het zadel van sBs-ruin, Flash van het Watergoed (Houston).

Xander van Es domineerde de 1.25m ochtendrubriek. Op de rug van zijn 11-jarige BWP-merrie, Noor C (Bisquet Balou vd Mispelaere) won de Vlaams-Brabantse jeugdruiter. In het zadel van CObelensky Z (Cornet Obolensky) volgde hij zichzelf op voor Evie Dircken met Kylie Minoque Z (Kasanova de la Pomme).

Alle uitslagen